“Şamar oğlanına döndük”

“Şamar oğlanına döndük”İskenderun Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısı adeta tiyatro salonunu andırdı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği oturumda Onkoloji Merkezi’nin yapımı ile ilgili Mimarlar Odası’nın itirazı ve gayrimenkul satışları ile ilgili maddeler görüşüldüğünde meclis üyeleri birbirine girdi. Kavgaların, sürtüşmelerin ve çeşitle atıfların yapıldığı bu oturum meclisi adeta tiyatro salonuna çevirdi.
Daha önceki mecliste yapımına karar verilen ancak, Mimarlar Odası’nın yaptığı itirazın belediye meclisine gelmesine meclis üyeleri bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

YATIRIMCI İLK ÖNCE KİMYON’UN BÜROSUNA GİTSİN ONAY ALSIN
Onkoloji Merkezi’nin yapımı için Mimarlar Odası’nın itirazına ilişkin söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten, ne zamandan beri idarenin kuruluşları dikkate aldığını sordu. Ne zaman Onkoloji Merkezi gündeme geldiğinde meclis üyelerinin birbirine düştüğünü kaydeden Erten, “İkinci kez gündeme getirildiğinde meclis üyeleri olarak birbirimize düşüyoruz. Bizim parti olarak ret vereceğimizi herkes biliyor. Biz tamamıyla bu Onkoloji Merkezi’nin İskenderun’a kazandırılmasını ve yatırımcıya destek olunmasında yanayız.
Bu konu her gündeme geldiğinde adeta şamar oğlanına dönüyoruz. Bundan sonra İskenderun’a yatırım yapacak olan iş adamı önce Ercüment Kimyon’un bürosuna gitsin, onay aldıktan sonra yatırımını yapsın. Böyle bir şey Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmemiştir. Biz AK Parti olarak her zaman doğrulara destek olduğumuz gibi, yanlışların da karşısında duracağız. İskenderun’a yatırım için her şeyi yapıyoruz. Kentimize bir Onkoloji Merkezi’nin ihtiyacı var. Meclis için buna onay vermek bir şereftir ve bu şerefe nail olmak istiyoruz. Burada kimsenin kişisel çıkarı söz konusu değil! Önemli olan İskenderun’a hizmettir” dedi.

MİMARLAR ODASI ŞİMDİYE KADAR NERDEYDİ?
Mimarlar Odası’nın şimdiye kadar nerede olduğunu kaydeden AK Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten, “AVM yapılırken, Karahüseyinli’ye otel yapımı görüşülürken, Mimarlar Odası neredeydi? Şimdi neden ortaya çıktılar. Bunu da anlamış değilim” şeklinde konuştu. Mecliste Onkoloji Merkezi’ne yapılan itiraza Kamil Turan’da CHP’nin grup olarak ret kullanacağını ifade etti.

MECLİS TİYATRO SALONUNA DÖNDÜ
Zaman zaman tartışmaların yaşandığı mecliste MHP adına konuşan belediye meclis üyesi Garip Şandır da sert üslupla konuşarak Belediye Başkan Yusuf Civelek’e yüklendi. Kenti iyi yönetilmediğini belirten Şandır, “Belediye meclisi adeta tiyatro salonuna dönüştü. Sizin bu kenti ‘Hep beraber yöneteceğiz’ sözü nerede? İskenderun’a hizmet etmeniz gerekirken, nelerle uğraşıyorsunuz? Böyle olunca İskenderun’a yatırım gelir mi? Sizin idarenizde böyle yönetim olmaz. Onkoloji Merkezi oylanırken niye çekimser kaldınız? Bunu halka ve bize açıklayın” diyerek eleştirilerde bulundu.
Yapılan açıklamaların ardından Onkoloji Merkezi’nin yapımı ile ilgili Mimarlar Odası’nın itirazı yapılan açık oylama sonucu ret edildi.

TANSİYON YÜKSELDİ
Meclis oturumunda gayrimenkullerin satışı ile ilgili madde görüşüldüğünde ortalık bir anda karıştı. Zaman zaman gergin anlar yaşandı. Gayrimenkul satışları ile ilgili madde okunduktan sonra AK Partili Ahmet Dönmez, itiraz ederek, “bunu ikinci kez komisyona getirmeyelim” diyerek çıkışta bulundu. Bunun üzerine CHP’li Mustafa Alper Menteşeşoğlu’nun yaptığı açıklamalarda bunun bir pazarlıkmış gibi algılanması Dönmez’i Uğur Fırat’ı sinirlendirdi. Bir anda mecliste tansiyon yükselirken, Başkan Civelek, oturuma 10 dakika ara verdi.
Aranın ardından CHP’li Menteşoğlu konunun yanlış anlaşıldığını dile getirince ortalık yatıştı.
Bu tartışmalar ve sürtüşmelerin ardından 20, 29, ve 872 parsellerin bulunduğu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili akaryakıt depoloma, satış ve LPG ikmal istasyonu alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi yapılan açık oylama sonucu 15’e 14 kabul edildi.

DEMOKRASİYE ALIŞACAĞIZ
Tüm bu yaşanan gerginlikler üzerine açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, burada kimsenin kişisel çıkarı ve sorunun olmadığını söyledi. Burada halk için çalışıldığının altını çizen Başkan Civelek, “Demokrasiye alışacağız. Bizim burada birbirimize kırıcı davranmamız kavga etmemiz kimseye yarar sağlamaz. Bizim kırıcı olmamız dışarıda vatandaşlarımızın yumruklaşmalarına neden olur. Herkes birbirini dinlemek zorundadır. Çünkü hepimiz birbirimizi yüzüne bakıyoruz. Sakin olacağız ve sabredeceğiz. Burası halkın meclisidir” dedi.
Onkoloji Merkezi’nin yapımına Mimarlar odasının itirazı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Civelek, “ Ben kimseye her hangi bir talimat vermedim. Bugün mimarlar odasının sesine toplumun kulak vermesi lazım. Ben kimseye talimat vermedim vermemde.. Her şeyi sükûnetle halledeceğiz. Benim oraya itiraz etmem sağlıklı değildir” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.