Tatbikat başarıyla sonuçlandı

Tatbikat başarıyla sonuçlandıİskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü koordinasyonunda, İskenderun Amerikan Kültür Koleji Özel İskenderun İlköğretim Okulu’nda deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.
İskenderun Amerikan Kültür Koleji Özel İskenderun İlköğretim Okulu’nun yazılı başvurusu üzerine, İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen tatbikata, Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Belediye Sivil Savunma Birimi ve İskenderun Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı 112 Acil Servis görevlileri katıldı.
Deprem ve yangın tatbikatı senaryosu gereği, deprem sarsıntısıyla birlikte okulun alarmı çaldı ve okulda bulunanlar tahliye edildi. Binada mahsur kalan bir yaralı öğrenci, İtfaiye Müdürlüğü aracının merdiveniyle, itfaiye eri yardımıyla pencereden alınarak, aşağıya indirildi ve 112 Acil Servis ambulansında müdahale edilmesi sağlandı.
Okul bahçesinde tatbikat dahilinde çıkartılan yangın, önce okuldaki imkanla söndürülmeye çalışıldı, ancak yetersiz olunca, İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araçlarının müdahalesi ile söndürüldü.
Tatbikat bitiminde yaptığı konuşmasında, depreme ve yangına hazırlıklı olmak gerektiğini belirten İskenderun Amerikan Kültür Koleji Müdürü Oğuz Çetin, bu kapsamda düzenlenen tatbikata katkısından dolayı İskenderun Belediyesi’ne ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’na teşekkür etti.
İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak da yaptığı konuşmasında, “Okulda yapılan yangın ve deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Bu olayın gerçek olmamasını, böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz” dedi.
İskenderun Amerikan Kültür Koleji Müdürü Oğuz Çetin, öğrencilerin deprem ve yangın konusunda bilinçlenmesine katkılarından dolayı İskenderun Belediyesi’ne ve İskenderun Sağlık Grup Başkanlığı’na teşekkür belgesi verdi.
Tatbikatın başarıyla sonuçlanmasının ardından, öğrenciler sınıflara girdi.
Bu çalışmanın yanı sıra İskenderun Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri tarafından, İskenderun’daki öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi çalışması sürüyor.
Bu kapsamda, Yıldırımtepe İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri ile Buluttepe Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencilerine deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenler, uygulamalı bir şekilde anlatılmıştı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.