Tek Kankanız Dersiniz Olsun

Boğaziçi VİP Dershanesi, Simya Dergisi Yayınları ve Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliği ile İskenderun Belediye Kültür Merkezi’nde “Sınav Başarısı ve Motivasyon” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak ünlü Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin katıldı.

“Farklı Bir Anlayış İçin Yola Çıktık”

Tek Kankanız Dersiniz OlsunDoğu Akdeniz Üniversitesi’nin tanıtım filmi ile başlayan toplantıya, Simya MEF Dershaneleri Genel Müdürü Yılmaz Tunç, Boğaziçi VİP Dershaneleri Kurucu Müdürü Teoman Özdemir, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Aybar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Adana Bölge Temsilcisi Nazan Sicimoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Hatay Temsilcisi Kemal Ünsal, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Konferans Boğaziçi VİP Dershaneleri Kurucu Müdürü Teoman Özdemir’in açılış konuşması ile başladı. Özdemir, “Bizler Boğaziçi VİP Dershaneleri olarak farklı bir dershane anlayışı için 2010 yılında deneyimli arkadaşlarımızla bir araya geldik. Amacımız öğrencilerimizin kendilerini daha özel hissettiği, güvenli saygı ve sevginin temel alındığı, velilerimizin paylaşımlarını daha rahat yapacakları bir ortam hazırlamak ve öğrencilerimizin SBS, YGS, LYS ve Ara sınıflarda, 11 kişilik özel sınıflarda akademik başarılarını en üst seviyeye taşımaktır. Geçmiş yıllara nazaran Türkiye sıralamasında derece sahibi olan İskenderun bugün, sınav sonuçlarına göre ciddi gerileme yaşamaktadır. Bizler Boğaziçi VİP Dershaneleri olarak İskenderun’un Türkiye sıralamasında başarılarını daha üst seviyeye taşıma noktasında önemli bir misyon üstlendik. Dershanemiz ilk yılında İskenderun halkından gerekli desteği ve ilgiyi fazlasıyla görmüştür. Bizde bu ilgiye layık olmak amacıyla tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu. Özdemir’in ardından kısa bir söz alan Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Aybar, üniversite hakkında bilgiler verdi.

“Tek Kankanız Dersiniz Olsun”

Konferansın sonunda sahneye çıkan Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, öğrencilere ciddi nasihatlar vererek, bu nasihatleri örnekleri ila anlatmaya çalıştı. Gültekin, maddi imkansızlıklar içerisine okuma aşkı ile yanan çocukların neler uğruna okuyarak başardıklarının da altını çizdi. Gültekin, “Bugün hepiniz dershanelere gidiyorsunuz, özel ders alıyorsunuz ancak halen sıkılıyorsunuz. Maddi imkansızlığı olan çocukların sıkılmaya bile zamanı yok. Sınav korkusu diye bir şey yoktur. İçinizde başaramama korkusu vardır. Düzenli, programlı çalışırsanız korkacak hiçbir şeyiniz olmaz. Sınav tarihine kadar cep telefonunu unutun, interneti ölmeyecek kadar kullanın ve tek kankanız yanınızda ki kişi değil, dersiniz olsun” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.