‘Zeki’ yöntem

‘Zeki’ yöntemAbaküs yöntemi ile 4-14 yaş arası çocuklara zihinden dört işlemi yapmayı, 13-16 yaş arası çocuklara ise matematiği kolay yöntemlerle çözme yollarını öğreten Maxmind Abacus Academy (Abaküs ile mental aritmetik eğitimi)’nin tanıtımı Hasan Baba restorantta Maxmind Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gauray Goel’in katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıya Goel’in yanı sıra, Maxmind Abacus Academy Türkiye Temsilcisi Şükran Özel ve BEM Dershaneleri Kurucusu Mehmet Sami Bayram da katıldı.
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Maxmind Abacus Academy Türkiye Temsilcisi Şükran Özel, Maxmind Abacus Academy ve Abaküs ile mental aritmetik eğitiminin çocuklar üzerindeki etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇOCUKLARIN BAŞARISIZ OLMA ŞANSI YOK
Özel, “Akademimiz Hindistan Merkezli olup dünyanın 20 ülkesinde eğitim vermeye devam ediyor. Türkiye’nin 10 ilinde hizmet vermekteyiz. Amacımız çocuklarımıza zihinlerini etkili ve hızlı nasıl kullanabileceklerini öğretmek. Bunu da abaküs sayesinde yapıyoruz. Abaküs sayesinde çocukların zihin gelişimleri gerçekleşiyor. Bu çocuklarımıza ne yarar sağlıyor? Bu sistemle birlikte çocuklarımız beyinlerinin sağ ve sol loplarını çalıştırabiliyorlar. Okuduğunu duyduğunu bir defa anlayabiliyorlar. Çok hızlı bir şekilde dört işlemi doğru bir şekilde yapabiliyorlar. Bunu yapabilen yetenekteki çocukların zaten başarısız olma gibi bir durumları söz konusu olmuyor” dedi.

ÖZGÜVEN ARTIYOR
Maxmind Abacus Academy Türkiye Temsilcisi Şükran Özel’in ardından konuşma yapan Maxmind Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Gauray Goel ise, “Bu sistem Hindistan’da çok popüler bir hale gelmiş bir sistemdir. Şuanda Hindistan’da yaklaşık okulların yüzde 20’si bu sistemi çok sıkı bir şekilde uyguluyor. Diğer ülkelerde bu sistem mecburi ders olarak uygulanmaktadır. Zihinsel matematik eğitiminde kullanılan abaküs yönteminde amaç, beynin sağ ve sol lobunu etkili kullanmak. Bundan çok uzun yıllar önce kullanılmaya başlanan teknik, Japonya ve Çin’de geliştirildi. Bu sistem yardımıyla boncuklar üzerinden, çok büyük rakamlarla matematiksel işlemleri yapabiliyoruz. Bu yöntemde her boncuğun bir sayı değeri var. Çocuklar bu boncukların her birinin sayı değerini öğrendiğinde boncuklarla dört işlemi yapabilirler. Dört işlemde pratik kazandığında abaküsleri ellerinden alırız ama zihinlerinde hala bir abaküs varmış gibi düşünüp işlemleri yapmalarını sağlarız. Biz bu yolla çocuklar öğrenmeyi öğretiyoruz” diye konuştu.
Son olarak konuşma yapan BEM Dershanesi Kurucusu Mehmet Sami Bayram da, “Burada asıl amaç çocuklarımızın sahip olduğu yetenekleri ön plana çıkarmaktır. Özellikle okul okuyan tüm çocukların bir matematik fobisi olduğu düşünülürse getirilen bu sistemle çocuklar balığa hazır konmayı değil, balığı tutmayı öğrenecekler. Bu sistemle çocuklar kendi kabiliyetlerinin farkına varacaklar. Bizim de BEM Dershanesi olarak peşinde olduğumuz budur ve bu sistemi istememizin asıl amacı da budur” şeklinde konuştu.

Önceki İçerik“Yeni Ticaret Kanunu yatırımcıya güven veriyor”
Sonraki İçerikSakman artık AK Parti’li!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.