“Yeni Ticaret Kanunu yatırımcıya güven veriyor”

“Yeni Ticaret Kanunu yatırımcıya güven veriyor”Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yatırımcıya güven verdiğini belirtti. Dumlu, Körfez İskenderun Sanayici İşadamları Derneği (KİSİAD) tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) salonunda düzenlenen “Yeni Türk Ticaret Kanunu” adlı seminerde yaptığı konuşmada, yeni yasanın kademeli olarak hayata geçeceğini söyledi. Ticaret hayatında yeni bir döneme hazırlanmanın vakti geldiğini vurgulayan Dumlu, 1 Temmuzda yürürlüğü girecek yeni kanunun, özellikle anonim ve limited şirketler için ciddi değişiklikler getirdiğini ifade etti.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, yeni yasanın kademeli olarak 2015 yılına kadar uygulamaya geçirileceğine değinerek, “Yeni Ticaret Kanunu yatırımcıya güven veriyor. Bu anlamda işyerlerinin yasadaki gelişmeleri ve değişimleri iyi takip etmesi gerekiyor. Şirketler bu konuda durum tespiti yapmalıdır” dedi.
İşletmelerin kendilerine yol haritası belirlemesi gerektiğini anlatan Dumlu, şöyle konuştu:
“Yeni yasayla birlikte şirketlerin muhatapları artıyor. Eskiden şirketin Mali müşaviri, ‘sadece vergi dairesine karşı sorumluluğum var’ derdi. Şirket artık vergi dairesinin yanında ticaret siciliyle, bağımsız denetçiyle, işlem denetçisiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı il müdürlükleriyle de muhatap olacak. Kanunun çok iyi takip edilmesi gerekiyor.”
KİSİAD Başkanı Tamer Eker ise, halen yürürlükte olan Türk Ticaret Kanununda önemli değişiklikler yapılacağını anımsatarak, yeni düzenleme ile yeni bir takım kavram ve kuralların ortaya çıkacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay, başarılı çalışmalarından dolayı Dumlu’ya plaket verdi. KİSİAD yeni üye olan 20 işadamına da üyelik belgeleri verildi.
Seminere İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Adana Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Nevzat Barak, KİSİAD yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda işadamı katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.