CHP bünyesinde kimi kırılganlıklar, kimi öfkeler var

CHP bünyesinde kimi kırılganlıklar, kimi öfkeler varCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliğini konuşmak üzere CHP milletvekilleriyle bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da makamında basın mensuplarıyla sohbet etti.
Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u eleştiren Matkap, “kişiye özgü yasal düzenlemenin olmayacağını” söyledi.
Cumhurbaşkanı’nın “yasayı jet hızıyla onayladığını” savunan Matkap, “Cumhurbaşkanı makamının boşluğu bir kez daha görüldü. Noter konusundaki eleştiriler bir kez daha haklılık kazandı. Anayasa Mahkemesinden bu düzenlemenin döneceğini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.
Matkap, bir gazetecinin “27 Şubat’taki kurultayın delegeler haricindekilere kapatılmasına yönelik bir düşence olduğu ifade ediliyor, ne diyorsunuz” sorusu üzerine şunları kaydetti:
“CHP’lilerin bir kısmı 26 Şubat’ta yapılacak birinci kurultaya katılmayacak, böyle bir kampanya var, böyle bir telkin var. Bu konuda düşüncem şöyle; hiçbir CHP’li CHP’yi arkadan hançerlemez. Her zaman partisine sahip çıkar 26’sında da 27’sinde de bütün delege arkadaşlarımın aynı heyecanla iki kurultayda yer almasını bekliyorum, umut ediyorum. Şu an CHP içinde bünyesinde kimi kırılganlıklar, kimi öfkeler var, ama CHP’de bu tür sorunlar konusunda ‘kol kırılır yen içerisinde kalır’ özdeyişini en çok söyleyen Önder Bey’dir. Onun için CHP’lilerin 26’sında da 27’sindeki kurultayda da büyük heyecan yaşanacaktır.”
27 Şubat’taki kurultayı basın mensuplarının izleyip izlemeyeceği yönündeki soruya da Matkap, “Biz bunu konuşmadık. Kapanır kapanmaz konusunu kendi aramızda konuşmuş değiliz ama seyircisiz olması şart, orası seyirci kaldırmaz” dedi.
“Önder Sav ile görüşecek misiniz” sorusu üzerine de Matkap, “Görüşmekte engel yok, görüşürüm 4 yıl birlikte çalıştık” yanıtını verirken, “Randevu var mı” sorusuna da “Hayır yok, böyle bir ihtiyaç varsa görüşürüm. CHP’de kimsenin kimseden fazlası yok” karşılığını verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.