Avrupalı eğitimciler İskenderun’da

Avrupalı eğitimciler İskenderun’daİskenderun Demir-Çelik Anadolu Lisesi tarafından başlatılan proje kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden eğitimciler şehre geldi. İskenderun Demir-Çelik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Oğuzhan Göğ’ün proje koordinatörlüğünde iki yıl önce başlatılan çalışmada sağlıklı beslenme ve aktif yaşam konuları ele alınıyor.
Proje kapsamında, İskenderun Demir-Çelik Anadolu Lisesi’ne gelen misafirler, okulda incelemelerde bulundu. Proje hakkında bilgiler veren Müdür Yardımcısı Oğuzhan Göğ, “2 yıl önce başlatılan bir çalışmaydı. Comenius adlı projenin ilk aşaması Romanya’da yapıldı. Şu an okulumuza Romanya, İtalya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti’nden 18 misafirimiz var. 5 gün okulumuzda ve şehrimizde olacaklar” dedi.
Projenin amacı hakkında da bilgiler veren Göğ, şunları söyledi: “Sağlıklı beslenme ve aktif yaşam konulu bir proje. Bu proje kapsamında çocuklarımızın kilo ve boy ölçülerini yaptık. Obez ve obezite sınırının altında olan öğrencileri belirledik. Bu konuda çalışmalarımız var. Bizim ülkemizdeki yemek kültürü ile onların okullarındaki yemek kültürleri farklılıkları ve benzerlerini bir araya getireceğiz. Yemek kitapçıkları oluşturacağız. Toplantılarımız başladı. Diğer toplantımız Yunanistan’da olacak. Yaz tatilinden sonra ise, Nihai raporumuz oluşacak. Bu konuda İsdemir Genel Müdürlüğümüze katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Misafirlerimize 5 gün süre ile Hatay’ın tarihi ve turistik mekânları yanı sıra Hatay’ın yöresel yemeklerini tanıtacağız.”
Çek Cumhuriyeti’nin Jablunkov şehrinden gelen İngilizce öğretmeni Hana Kontorova duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Trük halkı çok sıcakkanlı, burada bizleri güler yüzlü karşılamalarından dolayı çok sevinçliyiz. Ayrıca İskenderun mevsim itibari ile çok ılıman bir iklime sahip. Çocuğum ile birlikte geldim. Burada Türk halkının kültürünü de yakından tanıma imkânı bulacağız.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.