Demokrasi işlemediği sürece kimsenin yeri garanti değil

Demokrasi işlemediği sürece kimsenin yeri garanti değilCHP eski Belediye Meclis Üyesi ve Milletvekili aday adaylarından Av. Bülent Akbay, CHP’de deprem etkisi yaratan görevden alınmaları değerlendirdi. Akbay görevden alınan yönetimin antidemokratik sürece girdiğini kaydederken, atamalar yapılırken de demokratik kuralların işlemediğini söyledi ve ekledi:

“Mevcut yönetim partililerin iradesini hiçe saydı”

Partinin ileriye dönük sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi açısından gerekli olan işlevleri sıralayan Akbay, İskenderun halkının artık kendi sorunlarına sahip çıkan ve çözümleyen bir parti yönetiminin ve partileşme sürecinin başlamasını beklediklerini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de uzun süredir suların durulmadığını savunan Ev. Bülent Akbay, Görevden alınanlarda demokratik kuralların işlediği sürecin sonunda o koltukları paylaşmadıklarından yakınarak, “Parti için demokrasi tüm partilerde olduğu gibi CHP’de de rafa kaldırıldı. Bir süredir demokrasiye yönelik adımlar atılmaya çalışılıyor. Bir kurultay süreci yaşıyoruz. Delegelerin üyeler tarafından seçildiği, özgür iradenin sandığa yansıtıldığı bir süreç yaşamak istedik. Ancak mevcut yönetim bir şekilde yine partililerin iradesini hiçe sayarak bir işlem yaptılar. Antidemokratik sürece girdiler. Bu sebeple genel merkez iyi niyet çerçevesinde demokratik süreci tesis etme adına bir takım atamalar yaptı. Atamalar yapılırken, demokratik kuralların işlemediği gördük. Atananların parti içi demokrasiye ve partililerin iradesine saygılı davranmaması halinde, atandıkları gibi bir gün yine görevleri sona erer” diye konuştu.

KENDİ KENDİNİ KEMİREN YÖNETİMİN KİMSEYE HAYRI DOKUNMAZ
Bir partide demokrasi işlemediği sürece hiç kimsenin yerini garanti olmadığını üstüne basa basa belirten Akbay, kimsenin de yaptığının yanına kar kalmadığını ifade ederek, “Corc Basus yönetiminde seçimlere gidecek olan ilçe yönetiminin demokratik, özgürlükçü ve eşit bir mesafede kalarak partililerin iradelerine saygılı, seçimleri ve kurultay sürecini de mümkün olduğu kadar en demokratik bir biçimde gerçekleştirecek bir hakemlik yapmalarını bekliyorum. Başarılar diliyorum. Bir şekilde parti içinde demokrasiye yönelik değişimin başladığını umut etmek istiyorum. İnşallah İskenderun için hayırlı olur. İskenderun halkı da artık kendi sorunlarına sahip çıkan, çözümleyen bir parti yönetimini ve partileşme sürecinin başlamasını bekliyor. Kendi içine dönük, kendi kendini kemiren bir parti yönetiminin bırakın halka, kendilerine bile hayrı dokunmuyor. Bu sebeple süreci umutla sağlıklı bir hale getirmek için çaba harcayacağız” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.