Hayırseverlerden eğitim için rekor bağış

Hayırseverlerden eğitim için rekor bağışHayırsever işadamları Osman Tufan ve Sabit Eren tarafından, Dörtyol’daki okullara dağıtılmak üzere rekor kitap bağışında bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Okuyor” Projesi’nin destekçilerinden biri olan, Türkiye’de kitap okumayı sevdirmeyi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı kendisine misyon edinen Er-Tu Demir Çelik’in ortakları Osman Tufan ve Sabit Eren, Dörtyol’daki okullara dağıtılmak üzere 50 bin kitap bağışladı. Dörtyol Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Er-Tu Demir Çelik’in ortakları Osman Tufan ve Sabit Eren ile okul müdürleri katılım gösterdi. Gerçekleştirilen törende ilk olarak söz alan Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, ilçede bugüne kadara 157 bin kitap bağışında bulunulduğu söyledi ve hayırsever işadamları Osman Tufan ve Sabit Eren’e de rekor kitap bağışından ötürü teşekkür etti.

DÖRTYOL’UN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ BİR HAMLE
Ardından alkışlar arasında kürsüye davet edilen Er-Tu Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, ülkelerin gelişmesi ve çağdaşlaşmasında en önemli faktörün eğitim olduğunu, eğitim sisteminde çağı yakalamış, gelişmiş teknolojiye ayak uydurmuş ve fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirebilen bir sistem olması gerektiğini söyledi. Tufan, konuşmasının devamında, “Nasıl bir insan vücudunun ayakta kalabilmesi için gıdaya ihtiyacı varsa, beynin de okumaya ve kitaplara ihtiyacı vardır. Amacımız bilgi toplumuna ulaşmaktır. Bu ateşi ortağım Sabit Eren ile birlikte yaktık. Doğup büyüdüğümüz yere katkı sağlayabiliyorsak, ne mutlu bizlere. Çağdaşlık her şeyden önce eğitimden geçer. Okumamanın sonucu da cehalettir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bile ilk hecesi ‘oku’dur. Kitap kampanyası Dörtyol’un geleceği için önemli bir hamledir. Artık Hatay’daki tüm okulların birbiriyle yarışma zamanı gelmiştir. Dörtyol’umuz Hatay’da eğitimde mutlaka birinci olmalıdır. İlçemizi layık olduğu yere hep birlikte getireceğimize inanıyorum” şeklinde görüş ortaya döktü.

OKUMAYAN KALMAYACAK
Son olarak konuşan Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit de, kitap kampanyası sayesinde okulları aydınlık geleceğe taşıyacaklarına işaret ederek, hayırsever işadamları Osman Tufan ve Sabit Eren’e teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından hayırsever işadamları Osman Tufan ile Sabit Eren’e eğitime yapmış oldukları destekten ötürü Kaymakam Özyiğit tarafından plaket verildi. Ardından okullara kitap dağıtımı gerçekleştirdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.