Bir belediye başkanı çekimser oy kullanmaz

Bir belediye başkanı çekimser oy kullanmazDemokrat Parti (DP) İskenderun Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ali Kılıç Çirkin, haber ekibimize yaptığı açıklamasında, Başkan Civelek’e tepki gösterdi. Çirkin, hafta başında yapılan meclis toplantısında, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in Türkiye tarihinde bir ilke imza attığını açıkladı. “Bugüne kadar hiçbir belediye başkanı kararsız olmamıştır, bu nedenle bizim başkan bir ilke imza atmıştır” diyen Belediye Meclis Üyesi Ali Kılıç Çirkin, “Şöyle bir tarihe bakın, hiçbir belediye başkanı çekimser oy kullanmamıştır.
Hele de İskenderun gibi bir yerde ana arterlerini etkileyecek bir durumda kararsız bir oy kullanmasına akıl sır erdiremiyoruz. CHP grubunun tamamı ‘evet’ dedi. Ama Belediye Başkanı Yusuf Civelek çekimser oy kullandı. Demek ki grubunuza sahip çıkamıyorsunuz ve grubunuzun dışında hareket ediyorsunuz. Siz belediye başkanı olarak bu konuda çekimser oy kullanamazsınız. İskenderun halkı o zaman size şunu sormalı: Mademki çekimser ve kararsızsınız, neden belediye başkanı oldunuz? Siz karar veremeyecek durumdaysanız neden orada duruyorsunuz? Başkanlık koltuğunda oturan birinin dik durması ve kararlı olması lazım. Fakat şu ana kadar bu kararlılığınızı göremedik. Türkiye tarihinde bir ilke attınız. Bir belediye başkanı ya evet ya da hayır der. Ama siz çekimser oy kullanarak herkesi şoka uğrattınız. Biz Demokrat Parti olarak size İskenderun’da birçok sıkıntıları söyledik Gündem dışı konuşmalarımızda ve basın yolu ile size bildiriyoruz ve bunlardı kaale almıyorsunuz. Muhalefetin sözünü dikkate almıyorsunuz, bizleri bıraktık, kendi grubunuzun da sözlerini dikkate almıyor ve onlarla birlikte kararı alamıyorsunuz. Peki siz tek başınıza nasıl İskenderun’u yöneteceksiniz. Bir belediye başkanı ister doğru ya da yanlış, ama bir karar vermeli. Ya evet ya da hayır oyu kullanmalı. Bir belediye başkanı çekimser oy kullanmaz. Bundan önce Kocabaş ve Hasan İnsan dönemleri yaşandı. Ve bunlar da sizin partinizdendi. Ama bunların dahi arşivlerini karıştırdığınız zaman hiçbiri çekimser oy kullanmamıştır.
Kendi grubunuzda karara karşı çıkan arkadaşlar olabilir; siz kendi grubunuzla birlikte hareket etmek zorundasınız. Eğer siz onlarla birlikte hareket edemiyorsanız, bir başka şeyler mi var? Bilmiyoruz ama bildiğimiz tek şey hiçbir şekilde İskenderun’a hizmet edemezsiniz ve faydalı da olamazsınız. Üç yıldır İskenderun halkının menfaatine hizmet etmek için bir şey yapamadığınızı görüyor ve iki yılda da hiçbir şey yapmadan gideceğinizi düşünüyoruz” şeklinde görüş ortaya koydu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.