Meclis gereğini yaptı

Meclis gereğini yaptıİskenderun Belediye Meclisi gündemdeki 7 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Gündemin en önemli maddelerinden biri olan gayrimenkul satışları konusunda İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, muhalif kanatlardan oldukça yoğun tepki alırken, gündemin 7. sırasında bulunan Yeşil İnşaat tarafından şehit, gazi ve maddi durumu yerinde olmayan insanlarımıza yaptırılacak olan konutların yapımı ise, destek gördü. İlgili madde daha detaylı karar alınması açısından komisyona sevk edildi. Öte yandan mecliste AK Parti ve CHP grubu, Prime Mall Alışveriş Merkezi’nin yan tarafında işadamı Metin Yıldız’a ait araziye kurulması planlanan Onkoloji Hastanesi’nin gündeme alınması için ortak önerge verdi. Her iki partinin üyeleri el birliğiyle bu projenin de hayata geçmesi için destek olunması gerektiğini belirtirlerken, onkoloji hastanesinin İskenderun’a kazandırılması ve meclisin bu projeyi onaylaması gerektiği konusunda fikir birliğine vararak örnek bir duruş sergilediler.
İskenderun Belediye Meclisi Şubat ayının ilk toplantısını İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında gerçekleştirdi.
Gündem öncesi Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinden gördüğü lüzum üzerine istifa eden Özer Çağşar’ın yerine yapılan gizli oylama ile Hayati Çepni getirildi. Daha sonra gündem dışı konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun’un nüfus kaybına uğradığını, bununda 16590 kişiye tekabül ettiğini dile getirdi. Şu anda nüfusun 184 bin olduğunun altını çizen Başkan Civelek, “Ben açıkçası nüfusun artmasını bekliyordum. Bu belediyeye gelir kaybı yaşatır. 300 milyar paradan yoksun kalacağız. İskenderun’a yatırımlar konusunda bu nüfus sorunu çok önemlidir” dedi.

BELEDİYE HATAYI KENDİNDE ARAMALIDIR
Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır, İskenderun’un sahipsiz olduğunu vurgulayarak, “Bu nüfus Belen’e Denizciler’e Karaağaç’a gitti. Bu konuda hatayı İskenderun Belediyesi kendinde aramalıdır. Liman özelleşti, bir tane eleman İskenderun’dan alınmıyor. Üç tane kanal kazarak İskenderun’a hizmet ettim diyemezsiniz” şeklinde eleştirilerde bulundu. DP’den Ali Kılıç Çirkin ise, “İskenderun’un nüfusu düşmüş doğru. Göreve geldiğinizden beri proje söylüyoruz, hiçbirini hayata geçirmiyorsunuz. Modern Evler Mahallesi’ne gidin, arabalar sirktekiler gibi oynuyor. İskenderun’un ne turizm kenti, ne de sanayi kenti olduğu belli. Hal böyle olunca insanlar da kendi menfaatlerine olan yerlere gidiyorlar” diye konuştu. Bu eleştiriler üzerine konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, kentte 30 yıldır çalıştığını dolayısıyla sorunları yakından bildiğini ifade ederek, “Şehrin emini olarak verdiğimiz ‘Çalmayacağız, çaldırmayacağız’ sözünden taviz vermiyoruz. Şehir sahipsiz diyorsunuz, sahibi bizleriz. Altyapı bir ameliyattır. Ağrısız ameliyat olmaz. Benim için oy, seçim önemli değil. Kanayan yarayı görmezden gelmek büyük bir günahtır. Dolayısıyla önce alt yapı bitecek. Çeşmelerden içilebilir su akacak. Yılda 2 milyon lira damacanaya para veriyoruz. Bu devirler bitecek” ifadelerini kullandı.

SATMAYACAĞIZ DİYORDUNUZ ŞİMDİ NEDEN SATIYORSUNUZ?
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin önemli maddelerinden biri olan 82 adet gayrimenkul satışları ile ilgili konu ele alındığında, ilk olarak bu konuda sözü MHP’li Şandır aldı. Şandır, Başkan Civelek’e eleştirilerde bulunarak, “Kaç tane üretim yaptınız ki, gayrimenkulleri satışa çıkarıyorsunuz? Daha önceki yönetim döneminde CHP ilçe başkanının diğer siyasi partilerle gayrimenkul satışlarına karşı imzası vardı, şimdi ne değişti? Niye böyle bir satışı uygun görüyorsunuz? Ben grup olarak bu konunun gündeme alınmamasını talep ediyorum” şeklinde çıkışta bulundu. DP’li Çirkin ise, CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan ‘Satmayacağız, sattırmayacağız’ sözünü verdiğini hatırlatarak “Şimdi niye satıyorsunuz” şeklinde telkinde bulunurken, tüm bu eleştirilere karşı CHP adına Kamil Turan’ın konuşmaları mecliste tam bir gerginliğe neden oldu.

‘YA SEV YA TERKET’LERİ DE GÖRDÜK
Daha önceki yönetimin bazı yerleri peşkeş çekip satarak birçok kişiyi zengin ettiğini ileri süren Turan, İskenderun’un dünü bugünü ve yarını şeklinde yer alan billboardların yerinde olduğunu, daha önceki belediye başkanının ‘Ya sev ya terket’ gibi billboardları da gördüklerini ifade etti. Turan’ın bu sözleri mecliste gerginliğe neden oldu. Yapılan konuşmaların ardından ilgili madde komisyona sevk edildi.

SADECE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE VERİN
Daha sonra gündemin bir diğer önemli maddesi olan Yeşil İnşaat tarafından İskenderun’daki şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi insanlara karşılıksız hibe edilecek olan konutlara geçildi. Bu konuda AK Parti adına söz alan Doğan Erten, firmaya ve İskenderun’a bu projeyi kazandıracak olan iş adamına teşekkür ederek, birtakım maddeler üzerinde ise görüşlerini belirtti. Belediyenin hem arsayı verdiğini, hem de konutların harçları alacağından dolayı bu konuda söz sahibi olmaması gerektiğini anımsatan Erten, “Eğer bu konutları İskenderun’daki maddi durumu yerinde olmayan insanlara da verecek olursanız, 50 bin kişi kapınıza yığılır. Sadece şehit ve gazi ailelerimize verirsek daha doğru olur” şeklinde öneride bulundu. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Doğan Erten’in bu açıklamalarının doğru olduğunu, belediyenin üzerine düşen tüm görevi yerine getireceğini belirtti. Konuşmaların ardından 7. madde görüşülmek üzere komisyona sevk edildi.

Önceki İçerikEsnafa indirimli elektrik müjdesi
Sonraki İçerikÇalışmayan sendikalar ayakta kalamayacak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.