Demokratik şölen!

Demokratik şölen!Dün AK Parti İlçe Teşkilatı’nın kongresinde güzel fotoğraflar vardı.
İskenderun adına, Hatay adına..
Her konuşmanın başında İskenderun’un yakaladığı başarı, ekonomik gücü konuşuldu.. AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Körfezi’nde planlanan 10 milyar dolarlık yatırımdan söz etti..
Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun’a getirilen hizmetlere odaklandı..
Milletvekili Mehmet Öntürk, İskenderun’un ‘parlayan yıldız’ olduğuna dikkat çekti. Yine Milletvekili Adem Yeşildal; İskenderun’un, Hatay’ın amiral gemisi olduğunu gururla anlattı.. Daha ne diyebilirim ki?
Sağolsunlar.. İş dünyasının gücü, İskenderun’u kanatlandırmaya yetti..
Divan Başkanı Mehmet Soydan.. Mütevazi konuşmalarıyla, hem bölgeye katkı sunan isimleri yüceltti hem de ‘dayanışma’ ruhuna vurgu yaptı..
Sunumu güzel.. Davetlilerden kimseyi atlamıyor, telegrafları okuyor, yorum yapıyor, güzellik katıyor..
22. Dönem Milletvekili İsmail Soylu heyecanlı.. Mikrofonu aldı, bırakmadı..
Öylesine güzel konuşuyor ki, salonda koca bir ‘tebessüm’ oluştu..
AK Parti İlçe Teşkilatı eski Başkanı Musa Kurşun, ‘Uğur Feriz kardeşimle birlikte çalışmayı sürdüreceğiz, ona destek olacağız’ sözleriyle, müthiş bir yaklaşım sergiledi.. AK Parti’nin çiçeği burnunda başkanı Uğur Feriz ise ‘biz birlikte İskenderunuz. Her kesimi kucaklayıp, İskenderun için çalışacağız’ diyerek, muhteşem bir başlangıç yaptı..
AK Partili belediye başkanları Esabil Soydan, Halil Demir, Bestami Bilgili ve Bülent Özer’in varlığı tartışmasız partiye güç katıyor..
Etrafa bakınıyorum..
CHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu katılım göstermiş..
Gözcüler, Üçgüllük, Akçalı belediye başkanları orada..
Hatta, Milletvekili Orhan Karasayar’la birlikte objektiflere poz verip, ‘güçbirliği’ fotoğrafı çektiriyorlar gibi..
Başka kimler yok ki..
Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, mütevazi kişiğiyle renk katmış..
MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, nezaketiyle takdir toplamış..
Demokrat Parti’nin belediye meclis üyeleri Ali Kılıç Çirkin ile Abdulkadir Yardımcıoğlu, dostane inceliklerle yaklaşım göstermiş..
AK Partili belediye meclis üyeleri Doğan Erten, Uğur Fırat, Canan Kahraman, Erol Akın, Necdet Çengel, Sabahattin Uygun ve daha birçok isim, kongrede katılımcılara örnek bir misafirperverlik hizmeti sunuyor..
İş dünyasının uyandırdığı imaj ise harkulade..
Hayırsever İşadamı Recep Atakaş, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Mustafa Baştuğ, İskenderun DTO Başkanı Bülent Kavsak, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, Can Teymur gibi isimlerin varlığıyla müthiş bir empati ortamı hissettik..
Dedim ya..
Fotoğraf çok güzel..
Her karede güzellik, birliktelik, dayanışma görüyorum..
Yönetim şekillenmiş, değişim rüzgarı esmiş..
Ama, kimsede tek bir ‘kızgınlık’, ‘küskünlük’ ifadesi yok..
Demokrasi şöleni öylesine içten ve samimi bir manzaraya vesile oluyor ki, bize sadece ‘deklanşöre’ basmak kalıyor..
AK Parti’nin en büyük özelliği iş yapması..
İş yapmak isteyenlerin önünü açması..
Kaldı ki.. Yurtdışında olduğu için kongreye katılamayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’ın hedeflerini ve Türkiye’deki konumunu çok iyi anlatıyor.. Şaşırmanıza gerek yok..
Diyeceksiniz ki.. Bir bakan hem yurtdışında olup, hem kongrede nasıl konuşabiliyor?
Anlatayım.. AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar cep telefonundan aradığı Sadullah Bey’in sesini ‘hoparlör’ eşliğinde salona duyurdu da ondan..
Sadullah Ergin, önündeki dosyalara gömülmüş hiç durmadan çalışan bir bakan.. Sadullah Ergin denildiğinde bende uyandırdığı imaj bu..
‘Nasıl algılanıyorum, nasıl değerlendiriliyorum?’ demiyor.
Bunlarla asla meşgul değil.
Hatay’ı seviyor, katkı sunmak istiyor..

YEREL İKTİDAR VURGUSU
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cep telefonu mesajıyla İskenderun’u istediğini de vurguladı. Kongrede aynı isteği, AK Parti Milletvekili Mehmet Öntürk de yineledi.. ‘İskenderun bizim için çok önemli, gözbebeğimiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde güneyin incisini istiyoruz’ sözlerinin altı dünden çizildi..

YUSUF CİVELEK KATILMADI
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in kongrede çiçeği vardı, kendisi yoktu.. Oysa, neredeyse çevre ilçe ve beldelerden katılım vardı..
Civelek’in kongreye neden katılmadığı yönünde bir açıklama işitmedik.
Bu arada ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay’ın AVM’deki gösterisi için İskenderun Belediyesi’nin ‘tek pota’ vermediğini duyduk, üzüldüm doğrusu..
Kaldı ki, bu açığı Dörtyol Belediyesi kapattı, iyi mi?!

BU BİR REKLAMDIR!
Fanatik Gazetesi’nin iç sayfasında suyu ve altyapı çalışmalarını anlatan bir ‘reklam’ vardı.. Dikkatimi çekti, üzerinde ‘bu bir reklamdır’ diye yazıyordu.. Valla, Başkan Yusuf Civelek’e bu aklı kim verdi bilmiyorum.. Hürriyet, Sabah, Vatan, Cumhuriyet, Haber Türk ya da Posta gibi gazeteler dururken, reklam vermek için neden bir spor gazetesi olan Fanatik’i tercih etti, bilmiyorum.. Ucuz olduğu için mi, yoksa koca 300 binlik nüfusa sahip İskenderun’u ‘spor’ düşkünü gösterdiği için midir?
Farklı yorumlar var.. Madem spor düşkünüyüz o halde, kültür/sanata neden önem veriyoruz ki?
Hem bu arada.. Yerel gazeteler galiba, İskenderun’un icraatlarını ‘duyurmakta’ yetersiz kalıyor olacak ki, ‘ulusal’ bir duruş gösterdi İskenderun Belediyesi..
O halde başkana tavsiyem:
İskenderun Belediyesi’nin hizmetlerini bi zahmet ‘ulusal’la paylaşsınlar, zira bizler galiba beceriksiz kalıyoruz, öyle değil mi?
Doğru ya..
Yusuf Başkan, bunlarla asla meşgul değil..
Konuşmuyor, açıklamıyor, izah etmiyor..
Daha da kötüsü konuşmayı, açıklamayı, izah etmeyi gereksiz görüyor..

Önceki İçerikİNSAN İÇİN, YAŞAM İÇİN!
Sonraki İçerikServis yolu çalışması
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.