ZEYTİNDE ÇOK CİDDİ ÜRETİM ARTIŞI VAR

ZEYTİNDE ÇOK CİDDİ ÜRETİM ARTIŞI VARHatay’ın İskenderun İlçesinde gerçekleştirilen dekan ve bölüm başkanlarının katıldığı Su Ürünleri Eğitiminin “Yeniden Yapılanma” konulu konsey toplantısı Bakanın telefonuyla bölündü, Müsteşarın, Bakanla telefon görüşmesi sırasında toplantıya ilginç diyaloglar yansıdı.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder’in ev sahipliğinde Türkiye’deki 18 Su Ürünleri Fakültesi, 2 Deniz Bilimleri Fakültesi ve 5 Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölüm Başkanları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları’nın katıldığı İskenderun’da yapılan toplantıda bir araya geldi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü ve Tarım Orman Su Ürünleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. İrfan Arslan’ın başkanlık ettiği Konsey toplantısında Müsteşar Vedat Mirmahmutoğlları, bakanlıkta çalıştıracak özellikle İngilizce bilen konusunda uzman bulmakta güçlük çektiklerini ifade etti.
Müsteşar Mirmahmutoğulları 74 milyon insanın Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ve bu konularda görev alan yetişmiş mühendislere güvendiğini belirterek “Biz görevimizi iyi yaparsak, onları kanser olmaktan kurtarırsak; onların baş tacı olmayı hak etmiyor muyuz? Eğer görevimizi yapmazda Allah korusun zirai ilaç kalıntılarıyla, gübre kalıntılarıyla, zamansız hasatla bilmem nelerle onların hayatını tehdit ediyorsak kazandığı parayı adam gidiyor manava veriyor, alıyor bunun kanserojen olduğunu ne bilsin” dedi.

TOPLANTIYA TELEFON MOLASI
Müsteşar Mirmahmutoğlları’nın konuşması sırasında cep telefonlu çalınca bakmak zorunda kaldı. Telefonun diğer ucundaki kişi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mihdi Eker olunca Müsteşar Mirmahmutoğlları da “Bakan arıyor” diyerek konuşmasına ara verildi.
Telefonla konuşmasından zeytin ile ilgili bir sorunu sorduğu anlaşılan Bakana Müsteşar Mirmahmutoğlları “İklim şartlarından ötürü büzüşme sorunu var. Arkadaşlarla görüştük, bir destek verebilir miyiz diye, esas zeytin üreticileri onu bahane ediyorlar ama zeytinde çok ciddi bir üretim artışı var. Üretim artışı olduğu için fiyatlar aşağıya düşüyor, aynı süttü olduğu gibi” dedi.

172 MİLYONA ÇIKARILAN AĞAÇLAR ÜRÜN VERMEYE BAŞLADI!
Şu anda İskenderun’da bir toplantıda olduğunu, Türkiye’deki 22 Su Ürünleri Dekanı, iki rektörüyle beraber olduklarını telefonda bakana aktaran Müsteşar Mirmahmutoğlları şöyle konuştu: “Şimdi asıl konu üretim fazlasından fiyata yansımasıdır. Zeytindeki esas sıkıntı fiyat düşüşü, fiyat düşüşünün de nedeni, %30’luk üretim artışı var. Bu bizim göreve başladığımızda 90 milyondan, 172 milyona çıkardığımız ağaçlar ürün vermeye başladılar. Artı işçilik sıkıntı bundan kaynaklanıyor ama zirvede Türkiye, 1 milyon 750 ton zeytin üretimi var şu anda. Ama şimdi iddia ediyorum, bir milyon 750 bin ton, bu seneki üretim daha da fazla”
Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Su Ürünleri Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin 22 Su Ürünleri Dekanı, iki rektör, Müsteşar ve bakanın telefon görüşmesinin ardından toplantıya kaldıkları yerden devam ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.