Dolandırıcılara kanmayın

Dolandırıcılara kanmayınCep telefonlarına gelen mesajlara vatandaşların ilgi göstermemesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Toplum Destekli Polis, özellikle cep telefonlarıyla vasıtasıyla ‘Ödül Kazandınız’ şeklinde gelen mesajlara vatandaşların aldırış etmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, para-kontör göndermemesini istedi.
Açıklamada, “Bu tür mesajlara kesinlikle inanmayın. Kendilerini kamu görevlisi, polis, asker, hakim, savcı vb. olarak tanıtan ve T.C.kimlik ve telefon numaranız terör örgütü tarafından kullanılıyor, diyerek sizden para-kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler kesinlikle dolandırıcıdır” denildi.

SİZE 155 KADAR YAKINIZ
Polis ayrıca şu uyarıda bulundu:
“ATM’lerden para çekerken, tanımadığınız kişilerin yardım taleplerini kabul etmeyin, şifrenizi kesinlikle vermeyin. Banka işlemleriniz sırasında banka gişe görevlileri dışında yardım etmek isteyenlere itibar etmeyin. Unutmayınız ki, hiçbir banka sizden e-mail ya da MSN üzerinden kimlik ve banka kart bilgisini istemez. Size bir telefon (155) kadar yakınız.”
Toplum Destekli Polis, uyarıcı niteliğindeki afişleri Ziraat Bankası ve diğer bankaların ATM’lerinden görülecek şekilde duvarlara yapıştırıp, el ilanı dağıttılar. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü bu faydalı çalışmasından dolayı tebrik ediyoruz..

Önceki İçerikZEYTİNDE ÇOK CİDDİ ÜRETİM ARTIŞI VAR
Sonraki İçerikDoğrusu budur
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.