İşçiler hacizli gemide direnişte

gemi haciz
Mısır’da yaşanan darbe ve sonrasındaki iç karışıklık Mısır’a İskenderun’dan taşımacılık yapan bir firmayı iflasın eşiğine getirince Türk işçiler haciz konulan gemiyi terk etmeyerek alacaklarının ödenmesini istiyor.
10 Temmuz tarihinde Mısır’ın Portsait Limanı’ndan 160 Tır ve personeliyle birlikte İskenderun Limanı’na gelen İngiliz bandralı Aqua Hercules isimli Ro Ro gemisi işlemlerinin ardından İskenderun Körfezi açıklarına çekildi ve bir ayı aşkın süredir burada Demirli bulunuyor. İddiaya göre, geminin bağlı bulunduğu Mısır’daki acente ile Mali sorunlar yaşandı. Buna bağlı olarak İskenderun’da bulunan bazı firmalarla da benzer Mali sorunlar yaşandı ve alacaklı firmalar gemiye tutuklama çıkartarak haciz koydurdular.
Gemide 7’si Türk 32 Romanyalı 39 personel bulunuyor. İçme suyu biten gemide kumanya ve yakıt da bitmek üzere. Yakıtın bitmesine bağlı olarak gemide elektrik enerjisi olmayacağı için özellikle geceleri deniz trafiği için büyük tehdit oluşturacağı belirtiliyor.
22 Temmuz’da işlerine son verilerek gemiyi terk etmeleri istenilen 7 Türk mürettebat gemiyi terk etmeleri dahilinde maaşlarını alamayacaklarını bildikleri için gemiyi terk etmiyorlar.
İskenderun Körfezi’ne 2 kilometre mesafede Demirli bulunan gemide mahsur kalan Türk işçiler kendilerini kıyıdan görüntüleyen kameraya el sallayarak cep telefonu ile verdikleri röportajda seslerini duyurmaya çalıştılar.
Sisa Denizcilik firması yetkilileri ise Mısır’da yaşanan olaylar nedeniyle 2 Temmuz itibariyle seferlere ara verdiklerini ve işlerin durması nedeniyle ekonomik darboğaza girdiklerini söylediler. İşçilere seferler yeniden başlayana kadar izin verdiklerini ve ücret ödemesi noktasında alacaklarının bir kısmını vermeyi teklif ettiklerini ancak işçilerin ücretlerin tamamını isteyince bu talebi karşılayamadıklarını belirten yetkililer, “Biz işçilere gemiyi terk etmeleri talimatını verdik ancak gemiden ayrılmıyorlar. İstesek resmi yollarla işçilerin tahliyesini yapabiliriz ama bunu yapmıyoruz. Firmamızda bugüne kadar kimsenin alacağı kalmamıştır. Mutlaka borçlularımızın ödemelerini yapacağız hacizleri kaldırdıktan sonra seferlerimiz başlayacak” dedi.

Önceki İçerikBu şenlik Hatay’ın tüm insanlarını buluşturacak
Sonraki İçerikVali Su’ya belediye başkanlarından plaket
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.