Fransız ve Ermeni iddiaları bir yalanlar dizisi

Fransız ve Ermeni iddiaları bir yalanlar dizisiFransa’da geçtiğimiz hafta sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasanın kabul edilmesine bir tepki de İskenderun Belediye meclis üyelerinden geldi. CHP İskenderun Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kamil Turan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Dönmez, MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır ve DP Grup Başkanvekili Ali Kılınç Çirkin, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla, Fransa’nın çirkin tutumunu kınadılar. İskenderun Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleri, hazırladıkları deklarasyonu Fransa’ya göndereceklerini bildirdiler. Atatürk Anıtı önünde grup adına açıklamada bulunan DP İskenderun Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ali Kılınç Çirkin, “Fransa Meclisi’nde gündeme getirilen, ‘1915’te Türkiye’de sözde Ermeni soykırımı olmamıştır’ diyenlere hapis cezası vermeyi hedefleyen tasarı, bu tasarıyı gündeme getiren ve destekleyen Fransız politikacılarının, en temel haklardan olan düşünce ve bilim özgürlüğüne değer vermediklerinin en açık belgesidir. Bu tasarının yasalaşması ise Fransa’nın alnına silinmeyecek bir kara leke sürecektir. Fransa’da sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasanın kabul edilmesine tepkimizi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e
ailesinin tarihini hatırlatarak, bir kez daha söylüyoruz: Cezayir’de Fransızlıların yaptığı soykırımdı. Sarkozy bu soykırımı bilmiyorsa, gitsin babası Sarkozy’ye sorsun. Sarkozy’nin dedesi de İspanya’dan kaçıp Osmanlı’ya sığındı, daha sonra Fransa’ya göç etti. Sarkozy eğer kendi ailesine bakarsa, orada Türkiye’nin Türklerin yardımında, hoş görüsünden başka hiçbir şey görmez. 577 kişilik mecliste yüzde 10’luk katılımla oluşturulmuş bir yasa çıkardılar. Yani fitili çekilmiş bombayı parlamentonun önüne koydular. Bundan sonra sınavda olan biz değiliz Fransızlar. Bakalım bundan sonra bu sınavı nasıl geçecekler. Bu tedbirler ilk aşamadır. Her aşama Fransa’nın atacağı adıma göre şiddetlenecek ya da şiddeti azalacak. Konuştuğumuzda tarih konuşacak, biz konuştuğumuzda gönül beraberliğimiz konuşacak. Ermenilere ortak tarihimizi konuşacağız. Her göç etmiş Rum’la konuşacağız. Yahudi soykırımına karşı nasıl kucak açtığımızı herkes biliyor. Daha fazla anlatacağız. Bizim tarihten çekineceğimiz bir şey yok. Aksine tarih ve coğrafyamızı büyük güç olarak görüyoruz. Fransa’nın başını çektiği ve birçok Avrupa ülkesinde zemin bulan Ermeni soykırım iddiası, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesinin ve güçlenmesi korkusunun önümüze çıkardıkları bir yalanlar dizisidir” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİNİN ALNI AK YÜZÜ PAK
Açıklamalarının devamında tarih boyunca Türk milletinin alnının ak, yüzünün de pak olduğunun altını çizen DP Grup Başkanvekili Çirkin, “Ne tarihimizden utanıyoruz, ne de bu yalan dünyasının korkusunu yaşıyoruz. Tüm dünya arşivleri bizim haklılığımızı haykırıyor. Ama sinsi siyasi ve ekonomik hesaplarla ‘iftira at izi kalsın’ prensibi ile saldırıyorlar. Tarih boyunca Türk milletinin alnı ak, yüzü paktır. Üzülüyoruz, ama o üzüntümüzle bilenip bu yalan iddiaların üzerine gideceğiz” dedi.

TÜM DÜNYAYA GERÇEKLERİ ANLATACAĞIZ
CHP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kamil Turan da, tarihi gerçekleri tek tek Türklere kara çalmaya çalışanların yüzlerine vuracaklarına vurgu yaparak, “Bir ve diri olarak ilmin ve bilginin ışığında tüm ilim adamlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi seferber ederek, dünya insanlarına gerçekleri anlatacağız” dedi.

ARTIK UYANMA VE HAMLE YAPMA ZAMANI
AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ahmet Dönmez de, Ermenilerin ve Fransızların oyunlarını bozmak için herkesi sağduyulu olmaya davet ettiği açıklamasında, “Karşımızda Türk ve İslam dünyasının en güçlü devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sinsi ve tehlikeli bir şekilde çökertme planları yapanların gerçek yüzleri vardır. Bu planları bozmak bizim
vazifemizdir. Artık uyanma ve hamle yapma zamanıdır. Fransa başta olmak üzere tüm
çarpık zihniyetlere ‘yanlış düşünüyorsunuz, yanlış kararlar alıyorsunuz’ diyerek tezlerimizi yılmadan ve sabırla anlatma zamanıdır. Tüm dünyaya salacağımız bilgi ve ilimle bilgi akıncılarımızı, lobilerimizi sefere çıkmaya çağıracağız. Bu ülke tüm ırkların kardeşçe yaşadığı bir ülkedir. Kardeşliğimizi bozamayacaklar ve bizde bu kardeşliği bozdurmamaya yeminliyiz” şeklinde görüş ortaya koydu.

ZAFER BİZİM OLACAK
Son olarak görüşlerini ortaya koyan MHP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Garip Şandır da, tarih boyunca bizi içimizden vurmaya çalışanların bugün sinsi bir planla bizi dıştan vurmaya çalıştıklarına işaret ederek, “Hedefleri ve niyetleri belli. Tüm iş dünyası ve örgütlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere ve ilim dünyasına sesleniyorum. Bir musibet, bin nasihattan iyidir. Kalkın, gücünüzü birleştirin ve hayatta ‘Hakiki en hakiki mürşit ilimdir’ tezini rehber olarak bu aziz milletin üzerine atılan iftiralara karşı gerçekleri dünya milletlerine anlatmanın savaşını başlatalım. Biz dünya barışına katkı için bu adımı attık. Bunlarda ne yazık ki bu anlayış yok. Her şey daha güzel olacak. Türkiye bugüne kadar onlarla buraya gelmedi. Kadınıyla erkeğiyle buraya geldi. Aynı şekilde gücünü katlayarak bundan sonra da devam edecek. ‘Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik’, yaradandan ötürü sevmeye de devam edeceğiz. Zafer bizim olacaktır. Haklıyız ve güçlüyüz” ifadesinde bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.