Belediye yönetimi çalışıyor

Belediye yönetimi çalışıyorBölgemizin sevilen ve emlak sektörünün lider isimlerinden CHP’li Belediye Meclis Üyesi Zeki Aytaş, İskenderun Körfezi’nde yakın gelecekte yaşanacak gelişmelere ışık tutan açıklamalarda bulundu.
İskenderun Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Zeki Aytaş, 2011 yılını değerlendirirken, İskenderun’un Türkiye’nin yıldızı olmaya aday bir şehir olduğuna dikkat çekti.
İskenderun’un bir ticaret merkezi haline geliyor olmasının herkesin çıkarına bir durum olduğuna dikkat çeken Aytaş, ekonomideki gelişmeleri yakından takip etmenin önemine vurgu yaptı.
İskenderun Limanı’nın Limak tarafından işletilmeye başlanmasından sonra, 24 saati hareketli ve canlı bir şehir olarak 1990 yılı öncesi canlılığın yaşanacağını belirten Zeki Aytaş, lojistik firmaları başta olmak üzere tüm sektörlerin bu canlılıktan payını alacağına inandığını söyledi.
Çok önemli bir süreçten geçen İskenderun’da, herkesin katkı sunması ve bir proje ortaya koyması gerektiğini belirten Aytaş, “Bu şehir için bir proje ortaya koymak, katkı sunmak hepimizin görevi olmalıdır. Kapımıza kadar gelen fırsatı iyi değerlendirmeli ve de tüm sektörler açısından uzmanlaşarak iyi bir karlılık elde etmeliyiz. Çağın gerektirdiği ölçüde, büyüme ve gelişmenin hızına uygun bir biçimde kendimizi yeniler ve de canlılığa paralel ihtiyaç olacak ticari ve sosyal altyapıyı oluşturabilirsek, bu kentte herkes fazlasıyla kazanır” dedi.
Emlak yatırımlarının gelecekte çok karlı sonuçlar ortaya koyacağını belirten Zeki Aytaş, İskenderun’da yapılması planlanan 5 yıldızlı otellerin de İskenderun’un marka kentler arasına girmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.
İskenderun’un geleceğinin en ince detaylarıyla planlandığı bir çalışma içerisinde olduklarına dikkat çeken CHP’li Belediye Meclis Üyesi Zeki Aytaş, göstermelik makyaj türü çalışmalarla göz boyamaktansa, sorunu temelinden çözecek bir çalışmanın herkesin menfaati açısından önemli olduğunu söyledi.
2011 yılının İskenderun Belediyesi ve meclisi için oldukça hareketli geçtiğini belirten Aytaş’a göre, Osmaniye ve Ceyhan’ı da kapsayan alanın ticaret merkezi olacak İskenderun’da, sorunların kökten çözümü için radikal kararlar alındı ve bu çalışmalar bittiğinde herkesin nelerin yapıldığını görebileceği bir ortam oluşacak..
Kentin her tarafının şantiyeye dönmüş olmasının, Belediye yönetiminin çalıştığı anlamına geldiğine vurgu yapan Aytaş, “İçme suyu için yapılan çalışma biter bitmez asfaltlamak ve halkın gözünü boyamak, oldukça vicdansız ve külfetli bir yöntem olurdu. Çünkü, doğal gaz, elektrik ve içme suyu için ayrı ayrı kazılar yapılıyor. Bu kazıların tamamı bittikten ve testler yapıldıktan sonra halkın hizmetine tertemiz asfaltlanmış, yol kenarlarında, kaldırımlarda, çevre çalışmalarında peyzajları bitmiş bir şekilde sunabilirsiniz.
Eğer art niyetliyseniz, her kazıdan sonra asfaltlarsınız, kaldırımları ve çevre peyzaj işlerini yaparsınız! Bunun bedelini de halka ödetirsiniz.. Düşünsenize, bir çok kez kazı yapılacak ve her kazıdan sonra aynı düzenlemeleri yaparken, halkın cebinden milyonlarca lira para çıkacak. Vicdanlı ve sabırlı olmak lazım.. İskenderun’un sorunları yer üstünde değil, yer altındadır. Altyapısı olmayanın üst yapısı olmayacağı gibi, önce alt yapıyı bitirip daha sonra üst yapıya geçmek en mantıklı ve vicdanlı olandır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.