Doğumevi sadece diş hastalarımıza tahsis edilecek

Doğumevi sadece diş hastalarımıza tahsis edilecekAK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, son birkaç gündür basında çıkan ‘İskenderun Doğumevi Hastanesi’ne A.B.D’li askerler gelecek’ şeklinde çıkan iddiaları çürüttü. Başkan Kurşun, bu konuya son noktayı koyarak boşaltılan İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi’nin geniş kapsamlı diş hastanesi olacağını belirtti.
İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi’nin yeni hastaneye taşınmasının ardından burası ile ilgili birçok spekülasyonlar ortaya atılmıştı. Son olarak yerel basında Doğumevi hastanesinin yerine A.B.D askerleri gelecek şeklinde çıkan haberlerin ardından AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, ilgili bina ile ilgili çıkan haberlere ve söylemlere “Doğumevi Hastanesi Diş Hastanesi olacak” şeklinde açıklamasıyla hem çıkan iddiaları çürüttü, hem de son noktayı koydu. İskenderun’daki hastaneleri tek çatı altında toplamak ve daha iyi hizmet verebilmek için İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi’nin yeni hastaneye taşındığını yineleyen Başkan Kurşun, boşaltına binanın yerine 32 yataklı olan diş hastanesinin kapasitesinin arttırılıp, daha iyi ortamda ve modern teknolojilerle donatılacak olan diş hastanesinin taşınacağını kamuoyuna duyurdu. Diş hastanesinin daracık yerde hastaların ihtiyacına cevap verdiğinin altını çizen AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, “A.B.D’li askerler gelecek şeklinde çıkan haberler yanlış. Hem A.B.D askerlerinin İskenderun’da işi ne? Bu haberleri söyleyenler korkarım yarın İskenderun Belediyesi’ni Obama’ya teslim ederler. Bu şekilde çıkan haberlerin aslı astarı yok. İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Diş Hastanesi’ne tahsis edilecek ve vatandaşlarımız diş konusundaki rahatsızlıklarına burada daha modern ve geniş imkânlarla çözüm bulacaklar” diye konuştu.
Van’dan İskenderun’a gelen yabancı uyruklu depremzedelerin Gökmeydan’dan yer aldıklarına dair söylemlere de açıklık getiren AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, “Van’daki depremzede vatandaşlarımız herkesin uzattığı şefkat eliyle yaralarını sarmaya çalışıyorlar. Hükümetimizde bütün imkan ve gayretlerini depremzedelerimiz için seferber edip onların acılarını paylaşıyor. Onları rahat ettirmek hepimizin boynunu borcudur. Van’dan İskenderun’a gelen bir tane yabancı uyruklu bayan var. Onunda kalacak sıcak bir yeri olmaktan başka hiçbir gayesi ve amacı yok. Zaten gayrimenkul almaya imkânı da yok. Bu şekilde çıkan söylemlerde yanlıştır. Van’dan gelen depremzedelerimiz Arsuz’da bulunan il özel idaresine ait tesislerde kalıyorlar. Bizlerde her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.