Yatırıma destek

Yatırıma destekİskenderun Belediyesi’nin Aralık ayının ilk meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği oturumda tüm meclis üyeleri İskenderun’a yapılacak olan yatırımlara mutlaka destek olunması gerektiğine dikkati çektiler.
İskenderun Belediye Meclisi’nin aralık ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığındaki oturumda 10 madde görüşülürken, tüm partilerden İskenderun’a yapılacak olan yatırımlara destek kararı çıktı.
Meclis oturumu her zamanki gibi gündem dışı konuşmalarla başladı. İlk olarak gündem dışı konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, hayata geçirilecek olan projelerden bahsetti. Önümüzdeki 1,5 – 2 yıllık süre içinde vatandaşların çeşmelerden akan suyu rahatlıkla içebileceğini kaydeden Başkan Civelek, drenaj kanallarının yapıldığını ifade etti. Hayatı boyunca her insanın doğru çalıştığına inandığını kaydeden Başkan Civelek, İskenderun’un havasının son zamanlarda değiştiğini, insanları rahatsız eden sivrisinek ve çöp gibi konuların tarihe karıştığını belirtti. Çalışma hayatı boyunca her zaman kamu yararını gözettiğini kaydeden

BU MECLİSE ÇOK GÜZEL HİZMETLER NASİP OLACAK
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, her şeyi zamanında ve mekanında değerlendirmek gerektiğini vurgulayarak, “Ben hiçbir zaman geçmişi eleştirmem. İskenderun’a kim ne yaptıysa Allah razı olsun. Çöp sorunumuz ortadan kalkıyor. Drenaj kanallarımız bitiyor. Yakında taziye evleri kuracağız. Bu meclise çok güzel şeyler nasip olacak. Çünkü İskenderun bizden bunu bekliyor” ifadelerini kullandı. İş yapanın her zaman hata ile karşı karşıya kaldığını sözlerine ekleyen Başkan Civelek, Belediyede yapılan teftişlere korkumuz yok. Tabii hatalarımız olmuştur. Fakat biz her zaman hatalarımızı telafi ederiz. Su elektrik ve doğalgaz çalışmalarının hepsi bir anda devam ediyor. Halkımız bu hizmetler için yapılan çalışmalardan yani yolların bozukluğundan ve çalışmalardan kaynaklanan bir takım hadiselerden komple kurtulacak. Yapılan her çalışma bizim kontrolümüzde devam ediyor” diye konuştu.

YATIRIMCIYA DESTEK OLMAMIZ LAZİM
Daha sonra MHP Belediye meclis üyesi Garip Şandır, otopark ile ilgili verdiği soru önergesine verilen cevaba yönelik telkinde bulundu. Doğru bilgilerin verilmediğinden yakınan Şandır, Liman B kapısı önündeki yol çalışmalarının da 3,5 ay gibi sürede bitirilemediğini kaydetti. Yatırım yapanın her zaman önünün açılması gerektiğini savunan MHP’li Şandır, İskenderun’a kim hizmet edecekse destek olmamız lazım. Çünkü bu memlekette bizler yaşıyoruz. Yarın da bizlerin çocuğu yaşayacak. O bakımdan yatırımcıya destek olmamız gerekiyor” şeklinde görüş ortaya koydu.

NEDEN GÜNDEM MADDELERİ OKUNMUYOR?
Daha sonra meclis gündemindeki maddelere geçildi. İlk altı maddenin direkt ilgili komisyona havale edilmesi kararlaştırılırken, tam bu sırada gergin anlar yaşandı. DP Grup Başkanvekili Ali Kılıç Çirkin, bu esnada sert çıkış göstererek “Neden bu maddeler okunmuyor? Neyi oyladığımızı nerden bileceğiz?” diyerek tepki gösterdi. Çirkin, “CHP’liler her defasında gündem maddelerini incelemeden ve üzerinde grupların yorumunu almadan komisyonlara sevk ediyor. Halbuki grup başkanlarının fikirleri alınarak komisyonlara sevk edilirse daha olumlu olacaktır. Ancak CHP Grup Başkanvekili ve CHP’liler bu fikre hiçbir şekilde tahammül edememektedirler” şeklinde telkinde bulundu.
Gündemdeki maddeler üzerinde fikir beyan eden Çirkin, 5. maddedeki Ulucami Caddesi üzerinde 2 Nolu Belediye İşhanı’ndaki belediyeye ait muhtelif büroların satılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi ile ilgili bilgi almak istedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belediyenin kira işleri ile uğraşmayacağını, satılan yerlerden elde edilen gelirlerle halka hizmet edeceklerini ifade etti. Başkan Civelek’in yapmış olduğu konuşmanın ardından oturumun diğer maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.