İskenderun’da Erdal Erzincan fırtınası esti

İskenderun’da Erdal Erzincan fırtınası estiTürk Halk Müziği’nin ender sanatçılarından biri olan bağlama ustası Erdal Erzincan, İskenderun’da sevenleriyle buluştu. Atakan Müzikhol Sazevi’nin organize ettiği konserde ünlü sanatçı söylediği birbirinden değerli eserlerle dinleyenlere keyifli bir gece yaşattı.
İskenderun’da Erdal Erzincan fırtınası esti. Türk kültürünün vazgeçilmez enstrümanı bağlama ile adeta özdeşleşen ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan’ın verdiği konsere kent halkı da yoğun ilgi gösterdi. Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile birlikte halk müzik sevenleri ve Erdal Erzincan hayranları katıldı. Bağlama ustası Erdal Erzincan, sevenlerinin yoğun alkışları arasında sahneye çıktı. Kısa bir selamlama konuşması yaparak türkülerini seslendirmeye başlayan Erzincan, bağlamanın aracılığı ile gittiği her yerde doğru insanlarla tanıştığını ifade etti. Bağlamanın Türkiye’nin vazgeçilmez değerlerinin başında geldiğini kaydeden ünlü sanatçı Erdal Erzincan, küçük yaştan beri eline aldığı bağlama ile artık özdeşleştiğini, bağlama etrafında güzel insanlarla bir araya geldiğini belirtti. Daha sonra konsere geçildi. Erzincan bağlama eşliğinde söylediği eserlerle dinleyenleri kendine hayran bırakırken, konuklar zaman zaman türkülere eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşamanın tadına vardılar.
Bu arada Erdal Erzincan’ın İskenderun’da konser vermesi için yoğun gayret gösteren ve organizasyonun başarılı geçmesinin baş mimarı olan Atakan Müzikhol sahibi Atakan Dalkılıç, davetlilerden tam not aldı. Konseri dinlemeye gelen vatandaşlar Atakan Dalkılıç’a bu organizasyondan dolayı tebriklerini sunarlarken, Türk Halk Müziği’ne katkılarından dolayı da teşekkür ettiler.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.