Türkiye’nin Sorunları DSP Hükümetiyle Çözüme Kavuştu

Türkiye’nin Sorunları DSP Hükümetiyle Çözüme KavuştuDemokratik Sol Parti Parti Meclis Üyesi Ali Bıkmaz, partinin kuruluşunun 26. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, DSP’nin Türkiye’ye sağladığı kazanımlara dikkat çekti…
“Türkiye’nin Sorunları DSP Hükümetiyle Çözüme Kavuştu”
Demokratik Sol Parti Parti Meclis Üyesi Ali Bıkmaz, partinin kuruluşunun 26. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’nin birikmiş, kronikleşmiş sorunlarının DSP’nin hükümette bulunduğu süre içerisinde çözüme kavuştuğunu söyledi.
Kuruluşundan bu yana Demokratik Sol Parti’nin üç kez iktidar olduğuna dikkat çeken Parti Meclis Üyesi Ali Bıkmaz, “Bugün Türkiye ekonomisi, dünyadaki ekonomik krizlerden beklendiği kadar darbe almıyorsa, bunun nedeni DSP’nin iktidardayken hazırladığı yasal düzenlemeler ve ekonomi alanında tesis ettiği sağlam altyapıdır. “ dedi.
Demokratik Sol Parti Parti Meclis Üyesi Ali Bıkmaz yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Partimizin 26. Kuruluş Yıldönümü, örgütümüze ve halkımıza kutlu olsun.
Partimiz, 12 Eylül Darbesi’nden sonra ülkemizde özgürlük ve demokrasi için emek vermiş, çalışanların hak mücadelesinden doğmuştur. Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen 26 yıl içerisinde partimiz halkımızın güvenini kazanmış, üç defa iktidar olmuştur.
Demokratik Sol Parti, Hükümet’te bulunduğu süre içerisinde Türkiye’nin birikmiş, kronikleşmiş sorunlarına daima ülkemiz ve halkımızın çıkarları doğrultusunda çözüm aramış ve bulmuştur.
Bugün Türkiye ekonomisi, dünyadaki ekonomik krizlerden beklendiği kadar darbe almıyorsa, bunun nedeni DSP’nin iktidardayken hazırladığı yasal düzenlemeler ve ekonomi alanında tesis ettiği sağlam altyapıdır.
DSP iktidarda olduğu dönemde, Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘bölge merkezli dış politika’ yaklaşımını çağa uyarlayarak uygulamış ve komşularımızla Türkiye arasında sorun yaşanmamıştır. Hatta DSP bu politika uyarınca Irak’ın yabancı güçler tarafından işgal edilmesine karşı çıkmış, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması için bu duruşunu bozmamış ve bedelini iktidardan uzaklaştırılarak ödemiş bir partidir.
DSP’nin iktidarda olduğu dönemde terör bitirilmiş, OHAL kaldırılmış, halkımız barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği huzurlu bir ülke ortamına kavuşturulmuştur.
DSP iktidardayken, dürüst yönetim anlayışı egemen kılınmış, vatandaşlarımız arasında ayrım yapılmamış, yandaşlar kayırılmamıştır.
DSP’nin iktidarda ve Parlamento’da olmadığı bu günlerde Türkiye’nin büyük bir arayış içerisinde olduğunu görmekteyiz. Aranan, DSP’nin Bülent Ecevit tarafından konulan ilkeleri, felsefesi ve doğrultu tutarlılığı ile egemen kıldığı devlet yönetimidir. Bizler bu nedenle Demokratik Sol kültürü yaşatarak tekrar iktidara taşımak için gece gündüz çalışmak zorundayız. Çünkü Demokratik Sol güç kazandıkça Türkiye’de halk, dünyada da Türkiye güçlenecektir.”

Önceki İçerikİskenderunspor 3 golle 3 puanı kaptı
Sonraki İçerikBeyin gelişimi için balık tüketin
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.