ATAMIZI RAHMET, MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

ATAMIZI RAHMET, MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZTürk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça:

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 73. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı açıklamada, Atamızın aramızdan ayrılışının üzerinden tam 73 yıl geçti. O’nsuz geçen her yıl biraz daha acıtıyor canımızı. Emperyalizme karşı dimdik duran, topraklarımıza yeniden hayat veren, bağımsızlığımızı kazanmamızı sağlayan Atamız, eşsiz kişiliğiyle, bıraktığı değerli mirasla, ilke ve inkılâplarıyla Türk Milletini aydınlatmaktadır” diye konuştu.
Açıklama şöyle:
“Atamızın kurduğu Cumhuriyet ve toplumun temellerine yerleştirdiği demokrasi bilinci, çağdaşlaşma ve uygarlaşma yolunda attığı önemli adımlar milletimiz için her zaman kılavuz olacaktır.
Bizler Atamızın sayısız emanetine gözümüz gibi bakıyoruz. Ancak birtakım ihanet odakları zaman zaman Atamıza ve O’nun emanetlerine hoyratça saldırıyor. Bu güruh Atatürk sayesinde bu güzel toprakların bize vatan olduğunu görmezden geliyor, bağımsız, demokratik, müreffeh bir ülkede yaşamayı Atamıza borçlu olduğunu unutuyor.
Cumhuriyetimizi yıkmaya ant içen, ay yıldızlı al bayrağımıza saldıran, milletimizi ayrıştırmaya çalışan, yapay çatışmalar üreten, cehalet yüklü beyinlere hastalıklı düşünceleri nakış nakış işleyen şer yuvaları, bugün nice bedeller ödenerek, nice şehitler vererek kazanılan bu topraklar üzerinde hummalı bir faaliyet halindedir.
Teröristler, asker sivil demeden hain saldırılarını sürdürürken; Cumhuriyet rejimiyle kavgalı olanlar da özgürlük, demokrasi kisvesi altında Atamıza dil uzatmaktadır. Bir yandan bize dost görünen, diğer yandan kuyumuzu kazan sözde müttefikler, sırtımızı sıvazlamakta, sözüm ona ‘yanınızdayız’ mesajı vermektedir. Üniter yapımızdan rahatsızlık duyan kesim ise, bölücü katillerle kol kola girerek, diz dize oturarak planlar yapmaktadır.
Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen bizler, Büyük Atatürk’ün emanetlerini koruyarak, mücadelemizi sürdüreceğiz. Dış güdümlü bölücü yapılara fırsat vermeyeceğiz, dirliğimize, bütünlüğümüze yönelik saldırılara tüm gücümüzle karşı koyacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devletine tüm benliğimizle sonsuza kadar sahip çıkacağız.
Bu vesileyle Büyük Önder Atatürk’ü ölümünün 73. yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. “

Önceki İçerikAtatürk’ü anlamanın en güzel yolu gösterdiği hedeflere yaklaşmaktır
Sonraki İçerikGözler Suriyeli turistleri aradı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.