İskenderun’da tüm binalar testten geçirilecek

İskenderun Belediye Meclisinin Kasım ayı ilk oturumunda deprem konusu masaya yatırıldı.
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, deprem ile ilgili çok kapsamlı bir çalışma içine gireceklerini söyledi ve ekledi:

“Tüm binalar testten geçirilecek”

İskenderun’da tüm binalar testten geçirilecekİskenderun Belediye meclisinin Kasım ayı ilk meclis toplantısını deprem oluşturdu. Oturumun yöneten İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, depremle ilgili yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek tüm binaları testten geçireceklerini söyledi.
İskenderun Belediye Meclisi gündemde bulunan 7 maddeyi görüşmek üzere toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği oturumda deprem konusu ele alındı. Gündem dışı konuşmalarla başlayan mecliste ilk olarak konuşan Başkan Civelek, Van’da meydana gelen depremin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diledi. İskenderun Belediyesi olarak depremin ardından hemen yardım çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Civelek, özellikle belediye çalışanlarının bu konuda büyük özveri gösterdiğini söyledi. İskenderun’daki binaların depreme dayanıklı olup olmadığı tespit etmek için çalışma başlattıklarını kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bu konuda MKÜ ve bir firmayla işbirliği içine girerek İskenderun’daki tüm binalara deprem dayanıklılık testi yapacaklarını söyledi. İnsan sağlığının her şeyin üstünde geldiğini belirten Başkan Civelek, uzmanların söylemlerinden de yola çıkarak “Deprem öldürmez bakımsız ve iyi sağlıklı yapılmayan binalar öldürür” dedi.
Bu yolda hareketle Mustafa Kemal Üniversitesi ve önceki gün bir araya geldikleri bir firmayla kapsamlı bir çalışma içine gireceklerini kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, kenti önümüzdeki en yakın zamanda depreme dayanıklı bir hale getireceklerinin altını çizdi. Daha sonra CHP adına söz alan meclis üyesi, Kamil Turan ise, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.
AK Parti adına konuşan meclis üyesi Ahmet Dönmez ise, Van’daki depremin çok acı olduğunu ifade ederken, İskenderun’daki binaların da depreme dayanıklı olup olmadığını, deprem konusunda belediyenin nasıl bir çalışma içerisine gireceğini sordu.
Mecliste gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclis üyesi Garip Şandır ise, diğer meclis üyeleri gibi Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ise, sabır diledi. İskenderun Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini ileri süren Şandır, meclisin uyarılarına idarenin dikkate almadığını belirtti. Doğalgaz çalışmalarında yaşanan aksaklıklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sahildeki törenlerde ses sisteminde yaşanan aksaklık, kişisel çıkarlar uğruna çöp firmasının işten çıkarmak istediği temizlik işçileri ve Liman B kapısı önündeki yol çalışmaları ile ilgili eleştirilerde bulunan Şandır, meclisin uyarılarının dikkate alınmadığı taktirde bu şekilde huzurun da bozulacağını iddia etti.
Şandır’ın eleştirilerine cevap veren İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bir takım hataların kaçınılmaz olduğunu belirttiği açıklamalarında ‘Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz. Ses sisteminde aksaklık yaşandıysa, orada bulunan 200 personelin yüksek sesle istiklal marşımızı okuması ses sisteminin çıkaracağı sesten daha kuvvetliydi. Temizlik firmasında çalışan tüm işçilerimizin haklarını koruyoruz. O arkadaşlarımız işine devam edecek. İşten çıkarılma gibi bir şey söz konusu değil. Biz insana önem veriyoruz” dedi.

‘ORAN’ ARTIK BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ
Öte yandan 2,5 yıldır Demokrat Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi olan Cengiz Oran, ani bir kararla partisinden istifa etti. Dün gerçekleştirilen oturumda Oran’ın istifası meclise okunurken, Cengiz Oran, bundan sonra bağımsız meclis üyesi olarak meclis çalışmalarını yürütecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.