Her konuda belediyenin 4441939 çağrı merkezine ulaşın

Her konuda belediyenin 4441939 çağrı merkezine ulaşınBelediye Başkanı Civelek, bu defa İsmet İnönü Mahallesi’ndeki Yuvam Sitesi sakinleriyle bir araya geldi ve tüm İskenderun halkına seslendi:

“Her konuda belediyenin 4441939 çağrı merkezine ulaşın”

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkla buluşma toplantılarını İsmet İnönü Mahallesi’ndeki Yuvam Sitesi’yle sürdürdü. Toplantıya, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’in eşi Dr. Ümran Civelek, başkan yardımcıları ve müdürler de katıldı. Belediye Başkanı Civelek, site sakinleri, İsmet İnönü Mahallesi Muhtarı Cihat Cirdi, Altınözü Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Yasin Yıldız, Yuvam Sitesi Başkanı Ahmet Soytürk’e yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Aciliyet arz eden sorunların çözümüne öncelik verildiğini belirten Başkan Civelek, “İskenderun’un çöp problemi vardı. Çöp sorununu çözmeyen kentler, gelişmiş sayılmıyor. Vahşi depolamayla 3.5 milyon ton çöp birikmişti. Metan gazı patlıyor, sinek yuvası olmuştu. Orayı ıslah ettik. 10 ay sonra İskenderun’un sorununu büyük oranda halletmiş olacağız” diye konuştu. İkinci büyük sorun su ile ilgili şebeke döşenmesine başlanacağını, Aslantaş’tan gelen şebekenin Modern Evler’de devam ettiğini anlatan Başkan Civelek, üç depodan ikisinin bittiğini, tüm çalışmalar tamamlanınca halkın gönül rahatlığıyla musluktan su içebileceğini söyledi. Civelek, zabıtanın sağlıksız damacana su satanlara karşı sürekli çalışma yaptığını da söyledi. Kentimizin 1. derece deprem bölgesinde olduğunu anımsatan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 2006’da Mustafa Kemal Üniversitesi inşaat bölümü, TÜBİTAK, bir Alman üniversitesi ve ODTÜ eşliğinde İskenderun’da depremsel harita çıkarmak için belediyeye yapılan başvurunun kabul edilmediğini, dört yılda Antakya’nın depremsel haritasının çıkartıldığını söyledi. Kentimizde sahil düzenlenip renklenirken, tepe mahallelerin uzun yıllarca ihmal edildiğini anımsatan Belediye Başkanı Civelek, tepe mahallelerin yollarının yapılarak, ulaşılır hale getirildiğini söyledi. Sorunları belediyenin 4441939 numaralı çağrı telefonuna iletilebileceğini belirten Civelek “Moloz döken varsa plakasını alın, bize bildirin. O bir daha dökemez. Bu telefona her konuda ulaşılabilir. Otokontrol sağlayacağız. Şehrimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

1. SİNEMA GÜNLERİ DÜZENLENİYOR
Şiddet içeren film ve dizilerin insanımızı şiddete sürüklediğini belirten Belediye Başkanı Civelek, “Sinema günleri yapıyoruz. Site Sineması’nda 11-18 Kasım tarihleri arası iki lira karşılığında en güzel, şiddet içermeyen, duygusal filmler üç matine halinde seyredilebilecek” dedi. Toplantıya katılan bir vatandaş, yağan sert yağmura rağmen İskenderun’da sel olmadığına dikkat çekerek, “Numune ve Dumlupınar mahallesi her yağmurda çok kötü durumda oluyordu. 2006’da selden en çok buralar etkilendi. Şimdi korku ve problem yok. Eskiden sinekten duramazdık. Şimdi sinek de yok. İskenderun’da yapılan çok şey var. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

SİNEKLE MÜCADELEYİ UCUZ VE SAĞLIKLI YAPIYORUZ
Sinek, uçkun ve haşereyle mücadelenin belediye araçlarıyla daha ekonomik yapıldığını anlatan Başkan Civelek, “2009’da sinekle mücadele için 1 milyon 350 bin lira harcanmış, 2010’da 1 milyon 250 bine yaptırdık. Biz kendimiz yapsak nasıl olur dedik. Özel firma dört araçla yapıyordu. Biz 6 tane pikap aldık. En modern cihazlar yerleştirdik ve ilaç aldık. Bunların hepsi 1 milyon 300 bin lira tuttu. Kullandığımız ilacı biliyoruz. Çevreye, arıya zarar vermeyen ilaç kullanıyoruz. 2012’de sadece ilaca para vereceğiz. En modern ilaçlamayla en fazla 500 bin liraya yapacağız. 1 milyon fazla ödemeyeceğiz. Sadece bu kalemde bu kadar tasarruf yaptık” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.