2012 kurban bayramı

2012 kurban bayramıYaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurbanlıklarda görücüye çıkmaya başladı. İşte sağlıklı kurban kesmek için Koçmar Veteriner Hekimi İlker Tuzluoğlu’ndan dikkat edilmesi gereken başlıca temel kurallar ve tavsiyeler

İnsan sağlığı için hayvan sağlığı çok önemli

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar da görücüye çıkmaya başladı. Bu noktada sağlıklı kurban almakta oldukça önemli. 8 yıldır Koçmar Markette veteriner hekim olarak görev yapan İlker Tuzluoğlu, kurban alacak vatandaşlarımıza önemli tavsiyelerde bulunurken, sağlıklı kurban kesmenin de önemini sıraladı.
Mübarek Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar da görücüye çıkmaya başladı.
Koçmar Veteriner Hekimi İlker Tuzluoğlu, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban alacak vatandaşlarımıza önemli tavsiyelerde bulunurken, sağlıklı kurban kesmenin önemine değindi
Sağlıklı kurban satışlarına her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir şekilde devam eden Koç-mar’da bakımlı ve sağlıklı kurbanlar halktan yoğun ilgi görmekle beraber, takdirde topluyor.
Büyük ve küçükbaş kurbanlıkların yıl içinde periyodik olarak bakımlarını yapan Koç-mar, ayrıca bu çalışmalarını kendi bünyesinde bulundurduğu veteriner hekim kontrolünde sürdürüyor. Koç-mar veteriner hekimi İlker Tuzluoğlu, vatandaşlara kurban alırken dikkat etmeleri gereken hususlarda önemli açıklamalarda bulundu.
İslam dinimizin gereği her kurban bayramında milyonlarca kasaplık hayvanın kurban edildiğini, bu hayvanların insan sağlığı yönünde ele alındığında hayvandan insana geçebilecek birçok hastalığın bulunduğuna dikkati çeken veteriner hekim Tuzluoğlu, bu nedenle kurban kesilecek hayvanın sağlıklı olmasının ilk şart olduğunu vurguladı. Kesime uygun hayvanların veteriner hekim denetimi olan yerden temin etmek gerektiğinin altını çizen Koç-mar veteriner hekimi İlker Tuzluoğlu kurbanlık hayvanların Şarbon, Tüberküloz, Burucella, Texapluzmoz gibi hastalıkların taşıdığını ifade ederken, vatandaşları da kurban alırken, kurbanlıkların durgun ve halsiz olmamasına, aşırı öksürük ve aksırık bulunmamasına, gözlerinin, derisinin ve kıllarının parlak ve canlı olmasına, göz ağız ve burunda akıntı olmamasına, aşırı zayıf ve gebe olmamasına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Kesim öncesi hayvanların 8 ila 10 saat arası dinlendirilmesi gerektiğini anımsatan Koç-mar veteriner hekimi İlker Tuzluoğlu, “Yorgun hayvanların etlerinin kanı tam akmayacağından çabuk bozulur ve etin kalitesi düşer. Kesim sonrası etin iç organlarının muayene edilmesi çok önemlidir. Kesim sonrasında ise, kurbanın tecrübeli kişi tarafından kesiminin yapılması, kesim yerinin temiz ve akarsu olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca bıçaklar dezenfekte edilmektedir. Kurban kesildikten sonra etler hemen dolaba konulmamalıdır. Konulduğu taktirde et olgunlaşmaz” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.