HAS Parti İskenderun İlçe Başkanı Engin Dağ

HAS Parti teşkilat yöneticiler basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek ülkede yaşanan terör olayları ve İskenderun’un kalkınması için fikir ve düşüncelerini dile getirdiler

HAS Parti İskenderun İlçe Başkanı Engin Dağ:

“Güçlü İskenderun için elimizi taşın altına koymaya hazırız”

HAS Parti İskenderun İlçe Başkanı Engin DağHAS Parti il ve ilçe teşkilat yöneticileri, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek, teşkilatlanma çalışmaları ve Türkiye’de yaşanan son olaylar ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptılar. Ulu Cami Caddesi üzerinde bulan Edem Restaurant’ta gerçekleştirilen basın toplantısına HAS Parti Hatay İl Başkanı Besim Altınöz, İskenderun İlçe Başkanı Engin Dağ, il ve ilçe yöneticileri hazır bulundu. Basın toplantısında ilk olarak söz alan HAS Parti İskenderun ilçe Başkanı Engin Dağ konuşmasına Hakkari’deki hain saldırıyı kınayarak başladı. Saldırıda hayatını kaybederek şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimize Allahtan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileyen Dağ, “Bu günler birlik ve beraberliğimizin en üst seviyede olması gereken günlerdir. Kardeşliğimizi sıkıntıya sokacak her türlü söylem ve davranıştan özellikle imtina etmeli ve daha fazla kenetlenmeliyiz. Bilindiği üzere, kentimiz İskenderun ülkemizin bir çok ilinden daha büyük bir ilçedir. Coğrafik konumu, deniz, kara, hava ve demir yolu ulaşım şartları, sanayisi, limanı, iklimi ve aktif sivil toplum kuruluşları itibariyle muazzam bir potansiyele sahip. Fakat her ne hikmetse, özellikle son zamanlarda her konuda Antakya’nın gölgesinde kalmakta olduğunu üzülerek gözlemliyoruz. İskenderun adeta sahipsiz bırakılarak, bu büyük potansiyel bir türlü inatla doğru değerlendirilememektedir” diye konuştu. İskenderun için artık kaybedecek vakit kalmadığına inandığını dile getiren HAS Parti İskenderun İlçe Başkanı Engin Dağ konuşmasının devamında, “Son zamanlarda Hatay’ın büyükşehir belediyesine dönüşeceğine dair çıkan haberlerle beraber İskenderun’un geleceği tam bir muamma haline gelmiştir. Bu durumun İskenderun’umuza neler katıp neler götüreceği konusunda ciddi soru işaretleri oluşmuştur. Zaten çözüm bekleyen birçok sorunumuz mevcuttur. Örneğin bir türlü gerçekleşmeyen 5 yıldızlı otel projeleri artık canımızı sıkmaya başlamıştır. Limanımız atıl durumdan kurtuldu diye sevinirken, bir türlü faaliyete geçirilememesi bizi bir kez daha yaralamıştır. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün ve son olarak da Merkez Bankası’nın Antakya’ya taşınacağı haberleri ise her İskenderun sever gibi iyice canımızı sıkıyor. Tüm bu olumsuz gelişmeler karşısında toplum olarak sessiz kalmamamız gerektiğine inanıyoruz. Buradan huzurunuzda çağrı yapıyorum; Kentin tüm dinamikleri, siyaset üstü ve samimi bir platformda güçlü bir lobi oluşturmak üzere bir araya gelmelidir. Her kesimden gönüllü temsilcilerin İskenderun için bir araya gelerek oluşturacağı bu güçlü lobide şahsım ve partim adına elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca siyasi erk’i elinde bulunduran yetkililer de artık İskenderun’umuza üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmeli ve acilen bu sıkıntıları çözme iradesini göstermelidir” ifadelerine yer verdi.
Basın toplantısında konuşan HAS Parti Hatay İl Başkanı Besim Altınöz ise, “Birik ve beraberlik içerisinde bu vatan topraklarında yaşıyoruz. Ülkede mutlaka sivil anayasa çıkarılmalıdır. Hiç kimsenin özde ya da sözde yurttaş olarak ayrılmadığı, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olarak kardeşçe, barış içinde yaşadığı bir Türkiye inşa etmek zorundayız. Terör illeti bir an önce bitirilmeli ve artık analar ağlamamalıdır. Yeni anayasa ülkedeki bütün köhnemiş sistemi değiştirmelidir. Eğer iktidar bunu yapmak için gerekli katılımcı ve uzlaşı ortamını sağlar ise, büyük bir sorumluluğu yerine getirmiş olur. Ama sağlayamaz ise de, tarihi vebal altında kalır. Türkiye’nin terörden sonra önünde duran en önemli sorunu tüm karar ve uygulamaların halk tarafından belirleneceği eşitlikçi, özgürlükçü yeni bir sivil anayasadır. Vesayet sisteminin temel direklerini oluşturan anayasa ve diğer antidemokratik yapıların tamamı değiştirilmeli, halkın gerçekten tek egemen olduğu bir sistem kurulmalıdır” dedi. Toplantıda ayrıca HAS Parti’nin Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarının hızla devam ettiği anlatıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.