İskenderun Sokak Futbolu

İskenderun Sokak FutboluPanna Hollanda’nın en ilgi çeken sokak sporu. Klasik futbolun aksine Panna tamamen bireysel teknik beceriye dayanıyor. İskenderun Belediye Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen gösteri maçı için Panna ekibi, birbirinden ilginç gösterilerini İskenderunlu sporseverler için yaptı

‘Panna’ gençlerle buluştu

Sportservice Nederland BV organizasyonu ve Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun desteği ile Hollanda’nın ünlü sokak futbolu Panna, İskenderun Belediyesi Spor Kompleksi’nde İskenderunlu gençlerle buluştu. Bire bir karşılaşmaların yapıldığı turnuva sırasında Hollandalı Pannacı gençler de serbest sitilde gösteriler gerçekleştirdi. İskenderun Belediyesi’nin desteği ve Antakya Akademisi Derneği Başkanı Baki Bilgili’nin yoğun katkısı ile gerçekleştirilen organizasyon şehrin spor hayatına canlı bir renk kattı. Surinam ve Hollanda dillerinin karışımı bir kelime olan ve topu rakibinin iki ayağının arasından geçirme hareketi için kullanılan Panna, bugün Hollanda’nın en ilgi çeken sokak sporu. Klasik futbolun aksine Panna tamamen bireysel teknik beceriye dayanıyor.
İskenderun Belediye Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen bu gösteri maçı için Panna ekibi birbirinden ilginç gösterilerini İskenderunlu sporseverler için yaptı. Sabah saatlerinden itibaren hazırlıklarını yapan ekibin sorumlusu Chris van Grondelle ile Hollanda başkonsolosluğu sorumlusu Bahar Çakır, haber ekibimize Panna sporu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Panna Hollanda’da sokak futbolu olarak oynanıyor. Tamamen birer kişi ile oynanan bu oyunun amacı bacak arasından topu geçirmek. Bizlerde bu sporu tanıtmak ve gösterilerini yapmak için İskenderun’a geldik. Gerçekten burası muhteşem bir bölge. Deniz kenarında insanların sıcakkanlılığı ile muhteşem gösterilerimizi yapacağız” dedi. Açıklamanın ardından İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve başkan vekillerinin de katıldığı tören ile açılış gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Civelek, açılış sonrasında yaptığı açıklamasında, “Hollandalı gençlerin İskenderun’a gelmesi bizleri memnun etmiştir. Burada yapacakları gösteriler bizim sporcularımıza da örnek olacaktır. Kendilerini kutluyorum. Oyunculardan beklenen, futbol yeteneklerini en artistik biçimde ortaya koymaları. Hal böyle olunca ortaya hem eğlenceli hem de görsel açıdan zengin bir gösteri çıkmış oluyor” dedi. 2009 yılında Galatasaray’ın eski teknik direktörü Frank Rijkaard için İstanbul’da düzenlenen ‘karşılama etkinliği’ sırasında Galatasaray ve Kasımpaşaspor kulüplerinin gençlerinin katıldığı Panna, bu kez İskenderunlu gençlerle buluşarak onların futbol yeteneklerine sahne oldu. Panna, İskenderun’dan sonra Adana’da gerçekleştirilecek ve her iki turnuvada en yüksek teknik ve artistik puanı alan genç, 27 Mayıs 2012 tarihinde Amsterdam’da gerçekleştirilecek Panna Futbol Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanarak Avrupalı gençler ile karşılaşacak.
Bu renkli spor etkinliği 2012 yılında Hollanda ve Türkiye arasında kutlanacak olan diplomatik ilişkilerin 400. yılı bağlamında da iki ülke arasındaki köklü ve yakın ilişkileri pekiştirdi. Belediye Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen etkinliklere çok sayıda öğrencinin katılması Panna ekibini sevindirdi.

Önceki İçerikSuriye konseri iptal edildi
Sonraki İçerikHayırseverlerin katkısı bekleniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.