Kahraman polisler hainlerin faciasını önledi..

Hainler bu defa Denizciler’i kana bulayacaktı. Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi’ne saldıran bölücü terör örgütüne mensup bir grup, polis merkezinde görevli kahraman polisler tarafından anında püskürtülürken, 1 hain terörist çıkan çatışma sonucu etkisiz hale getirildi

Meydan boş değil hainler!

Kahraman polisler hainlerin faciasını önledi..İskenderun’a bağlı Denizciler beldesinin Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği’ne dün saat 17.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK’lılar araçla saldırdı. İlk bilgilere göre araçtan inip Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi’ne girmek isteyen canlı bomba anında etkisiz hale getirildi, çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü, 4 polis memuru da yaralandı. İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 4 yaralı polisimizden birinin hastanede şehit olduğu bilgisi gelirken, yaralı polislerin tedavilerin sürdüğü bildirildi.
Başından vurulan canlı bomba karakol önünde yatarken üzerindeki bomba düzeneği nedeniyle uzun süre müdahale edilemedi. Polis, çevre güvenliği alırken karakolun bulunduğu cadde ve çevredeki bağlantı yolları araç ve yara trafiğine kapatıldı. Saldırının ardından kaçan teröristlerin bulunduğu 34 BD 080 ve 06 BD 154 plakalı siyah cip ve otomobilin ele geçirilmesi için otoyol dahil tüm beldenin giriş çıkışları tutuldu, çevre ilçelerdeki jandarma ve polisler de alarma geçirildi. Hain saldırının bilgisini alır almaz İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ve çok sayıda takviye kuvvet, soluğu olay yerinde aldı. Canlı bombanın emeline ulaşmasını engelleyen kahraman polisler, teröristlere ‘aman’ vermedi. Bir teröristin öldürüldüğü bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yapılan saldırının haberini alan Denizciler halkı ise “Kahrolsun PKK” sloganları ile karakol önünde toplandı. Askerler ve özel harekat timlerinden oluşan ekiple bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 3 polisin yaralandığını, 1 teröristin de ölü ele geçirildiğini söyledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.