En temiz okula beyaz bayrak ödülü

En temiz okula beyaz bayrak ödülüİskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, ilçenin eğitimde çağ atladığını söyledi. Kaymakam Su, Gökmeydan Beldesi İlköğretim Okulu’na temizlik ve hijyen kurallarına uyduğu için verilen beyaz bayrağın asılması töreninde, İskenderun’da eğitim çıtasının yükseldiğini belirterek, “Görüyorsunuz ki bir beldemiz okulu beyaz bayrak aldı. İskenderun’da son zamanlarda Türkiye birincileri çıkar oldu. Bu eğitimde gelinen son noktayı gösteriyor” dedi. İskenderun’da klimasız okulun kalmayacağını belirten Kaymakam Su, “Öğrencilerimizin rahat sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri bizleri memnun ediyor. Bu okulumuzda örnek bir okul oldu. Eğitimde sürdürülen çeşitli kampanyalarla eğitim ve öğretime destek gün geçtikçe artıyor” diye konuştu. İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Arıcı ise, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Beyaz Bayrak” projesi ile okulların temiz ve hijyenik şartlara kavuşturulduğunu belirterek, “İl genelinde 12 okul beyaz bayrak almak için müracaat etti. Yapılan incelemeler sonrasında 6 okulumuz buna layık görüldü” dedi.
Gökmeydan Belediye Başkanı Necim Bozkurt ise eğitime destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Gökmeydan İlköğretim Okulu Müdürü Nazım Karabulut ise günümüzde eğitim ve öğretimin çok önemli bir konuma geldiğini, toplum için sağlıklı bireyler yetiştirmenin herkesin görevi olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından okul bahçesinde beyaz bayrak göndere çekildi. Daha sonra Kaymakam Su, eğitime katkılarından ötürü Gökmeydan Belediye Başkanı Bozkurt’a plaket verdi. Bu arada, Gökmeydan Belediyesi tarafından okul içinde oluşturulan internet evinin açılışı gerçekleştirildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.