Dev gemi esnafın yüzünü güldürdü

Dev gemi esnafın yüzünü güldürdüİskenderun Körfezi’ne gelen dev yolcu gemisi aynı gün limandan ayrılırken, yolcuların şehir merkezinde alışveriş yapmaları esnafın da yüzünü güldürdü. Liman şehri olan İskenderun ekonomisinin gelişmesi için gerek ticari gerekse yolcu gemilerinin mutlaka gelmesi gerektiğine vurgu yapan esnaflar, limana demirleyen her gemideki yolcuların günlük ihtiyaçları için alışveriş yapması gerektiğini, bunun da esnafa yaradığına vurgu yaptılar.
İskenderun Limanı’nın aktiflik kazanması ile kentimizdeki berberinden kebapçısına, lokantacısından otelcisine kadar tüm esnafın faydalanacağına dikkat çeken İskenderunlu esnaflar, limana gelen her gemi ile kentte sıcak paranın döndüğünü belirttiler. Her yıl yaz aylarında özellikle İngiltere’den gelen ve Akdeniz ülkelerini gezen yabancı turistlerin son uğrak yeri olarak İskenderun Limanı’nı tercih ettikleri, buradan ise Hıristiyanlar tarafından kutsal sayılan Antakya’daki St. Pierre Kilisesi’ni gezdikleri bildirildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.