451 köpek kısırlaştırılarak küpelenmiş

451 köpek kısırlaştırılarak küpelenmiş4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde İskenderun Belediyesi’nin çalışmaları açıklandı

Merkezin kapasitesi arttırıldı

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde yaptığı açıklamada, ilkel ve insanlık dışı bir yöntemle köpeklerin itlaf edilmesi yerine, insancıl bir yaklaşımla hayvanları koruyan çalışmalar yapıldığını söyledi.
Başkan, bu çalışmalar kapsamında İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabitile ve Tedavi Merkezi’nde sokak köpeklerinin aşılandığını ve gerekli tedavilerinin sağlandığını belirtti.
İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü veteriner hekim Fevzi Özkan da, İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nin kapasitesini arttıran ek ünite yapımının tamamlandığını belirtti.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile yapılan açıklamada, çalışmalarla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü veteriner hekim Fevzi Özkan, “Barınakta ek ünitenin yapılmasıyla kapasite 150 köpekten 200 köpeğe çıkarılmış ve yavrulu anne köpekler için de daha uygun bir ortam sağlanmıştır. Barınağımızda bakım ve boya çalışmaları yapılmıştır” dedi.

2011 yılında aşılama ve sahiplendirme sürdü
Konuyla ilgili açıklamada, İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi’nde 1 Ocak 2011-30 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü veteriner hekim Fevzi Özkan, “Barınağımız İskenderun’da sahipsiz ve güçten düşmüş sokak köpeklerinin toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması, hasta olanların tedavilerinin yapılması, bu süre zarfında bekleyen köpeklerden isteyene sahiplendirme işlemlerinin yapılması ve doğada kendi başına yaşama kabiliyetindeki köpeklerin alındıkları ortama geri bırakılması faaliyetlerini sürdürmektedir. Barınağımızın bu çalışmaları sayesinde İskenderun’da sahipsiz sokak köpeklerinin üremesi ciddi anlamda kontrol altına alınmış durumdadır. İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezimizde 2011 yılı 9 ayında 543 başıboş sokak köpeği yakalanmış ve bunlara kuduz aşısı ve parazit uygulaması yapılmıştır. 451 köpek kısırlaştırılarak küpelenmiş, 451 köpek alındıkları ortama geri bırakılmış ve 183 köpek de sahiplendirilmiştir. Barınağımızda Pazar günü hariç haftanın 6 günü sahiplendirme işlemleri yapılmaktadır ve halkımızın ziyaretine açıktır. Çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz. Merkezimize 4441939 numaralı çağrı merkezi telefonuyla yardım istenebilir ve ihbarda bulunulabilir” diye konuştu.

Önceki İçerikÇamura saplanan inek kepçeyle kurtarıldı
Sonraki İçerikAltyapı ve üstyapı çalışmalarında sona doğru
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.