Yelken özgürlüğü ve kendine özgüveni aşılıyor

Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek ve eşi Akdeniz Bölge Kupası 2. Ayak Yelken Yarışının ödül törenine katıldı

Yelken özgürlüğü ve kendine özgüveni aşılıyor

Yelken özgürlüğü ve kendine özgüveni aşılıyorTürkiye Yelken Federasyonu tarafından Yelken Kulübü’nde düzenlenen Akdeniz Bölge Kupası 2. Ayak Yelken Yarışı’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Dün düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Yelken Federasyonu yöneticileri, Sahil Güvenlik Komutanı Sahil Güvenlik Binbaşı Cihan Batırel katıldı.
İskenderun, Adana, Antalya ve Mersin’den katılan yelkenciler, optimist, lazer 4.7 ve lazer radyal dallarında yarıştı.
İskenderun Belediyesi için yapılacak olan ikinci ayak yarışlar, rüzgarın yetersizliği nedeniyle yapılamadı.

Belediye sporu önümüzdeki yıl daha çok destekleyecek
Başarı olan yelkencilere madalya ve kupalarının verildiği törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, önümüzdeki yıl sporun daha çok destekleneceğini söyledi.
Belediye Başkanı konuşmasında şunlara yer verdi: “Futbolu seviyoruz. Farkında olmadan çocuklar ve gençler ayaklarını raket gibi kullanmayı öğreniyor. Yere sağlam basmayı öğreniyorlar. Kimi daha ilerliyor profesyonel oluyor ama netice itibariyle profesyonel olmayanlar bile sağlam ayaklara sahip oluyor. Teniste de bir amaç vardır. Bütün sporlarda bir amaç var. Vücudu geliştirmek ve uzuvları daha güçlendirmek yada daha sağlam tutunabilmek için ama bunlar içinde yelken sporunun bence çok ayrı bir yeri var. Çünkü özgürlüğü ve kendine güven duygusu aşılıyor. Hayat da en önemli şey insanın kendine özgüvenidir. Yelken sporu güven duygusunu kazandırıyor. Denizle tek başına birebir mücadele. Hayat da zaten öyledir. Belediye sporu gelecek sene daha çok destekleyecektir. Bu organizasyonlar çocuklarımızı spora teşvik gönül işidir. Buna katkısı olanlara gönülden teşekkür ediyorum. Gelecek dönem size çok daha yakın olacağım.”
Belediye Başkanı en küçük sporcu Emre Şıralı’ya madalyasını takarken, bir de hediye verdi.
Sporcular ve konuklar, mutlu anlarını paylaşan Başkan’a tezahüratta bulundular.
Belediye Başkanı, yelken sporunu organize eden İskenderun Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Meriç Özkaya’ya anı tabağı verirken, Başkan’ın eşi Dr. Ümran Civelek de sporculara madalya ve kupalarını verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.