İzmir’de Hatay Günleri

Hatay büyüledi!

Hatay’ın sahip olduğu zenginliklerin tanıtılması amacıyla Hatay Valiliği ile İzmir’deki Hataylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca İzmir’de düzenlenen “Hatay Günleri” etkinliği başladı.
İstanbul ve Ankara’da daha önce yapılan, İzmir’de ilk kez düzenlenen, Konak Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşüyle start aldı.

İzmir’de Hatay Günleri“Barış ve hoşgörü kenti Hatay, Ege’nin incisi İzmir’de” pankartının taşındığı yürüyüşe Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Güder, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, Türk- Tayvan İş Konseyi Başkanı İbrahim Güder, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı ile İzmir ve Hatay’daki protokol üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

GÖRKEMLİ YÜRÜYÜŞ
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Törende konuşan Vali Lekesiz, tarihin ilk çağlarından bu yana her dönemde barış ve hoşgörünün merkezi olan, bugün de bu özelliğini sürdüren Hatay’ı tanıtmayı amaçladıklarını, Hatay’ın kültürü, turistik yerleri, doğası ve mutfak kültürüyle muhteşem zenginliklere sahip bir kent olduğunu söyledi.
Val Lekesiz, “Hatay’ın derinliğini, zenginliklerini ve güzelliklerini ulusal düzeyde tanıtmak istiyoruz. Tüm farklılıklarımız, zenginliklerimiz ve tüm çiçeklerimizle İzmir’e geldik. İzmirliler 5 gün boyunca Hatay’ın zenginliklerini görecekler ama göreceklerinin aslı Hatay’dadır. Herkesi Hatay’a davet ediyoruz” dedi.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Güder de Hatay’ın yükseköğretime sevdalı, engin hoşgörüye sahip bir şehir olduğunu ifade ederek,
“Hatay’ı İzmir’de İzmirlilere tanıtacağız. Hatay’ın kültürel, doğal, mutfak ve folklorik özellikleriyle İzmir’le kardeş olmaya geldik” diye konuştu.
Tören, Hatay Şenköy halk Oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

PAYAS VE KARAYILAN STANTLARI BÜYÜLEDİ
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen açılışın ardından Hatay’ın turistik özelliklerini tanıtan stantlar gezildi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’le birlikte, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ile MHP Milletvekili Şefik Çirkin stantları gezip, hemşehrilerini yalnız bırakmadılar.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ile Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman’ın açtığı stantlar en çok ilgi gören stantlar arasında yer aldı. Yörenin tanıtımında büyük gayret sarfeden belediye başkanları Altan ile Yurtman’a davetliler büyük ilgi gösterdiler. Payas Belediyesi’nin 120 metrekarelik standı görenleri büyüledi.. Belediye Başkanı Bekir Altan ile Mehmet Yurtman gün boyu stantta kalarak davetlilerle ilgilendiler.
Payas Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zafer Emeksiz ve Satın Alma Müdürü Mehmet Bülbül’ün büyük emek serfettikleri stantta, güleryüzlü yaklaşım takdir gördü. Başkan Bekir Altan, Payas’ın tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve belediyenin hizmetlerini tanıttı Başkan Altan, “Standımız İzmir’de yaşayan Hataylılar ve İzmirliler’in uğrak yeri oldu. Standımızda yöresel ikramlarımız ve tarihi-doğal zenginliğimizin yer aldığı katalog ve kitapçıklar ile Payas’ın tanıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi. Başkan Bekir Altan fuarda açılan diğer stantları da gezerek fuarın Hatay için hayırlı olmasını diledi.

İSKENDERUN STANDI DOLUP TAŞTI!
İzmir’deki Hatay günlerine İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer’le birlikte katıldı. Mütevazi yaklaşımıyla dikkatleri üzerine çeken Başkan Civelek’e İzmirliler de ilgi gösterdi. İskenderun için ‘İzmir’ benzetmesi davetlilerce alkış aldı.
Diğer taraftan İzmir’de bulunan İskenderun’lı hemşehrilerimiz İskenderun’a ait stanta gelerek özlem giderdiler. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile hasret gideren hemşehrilerimiz gün boyu fuar alanında kaldılar. Başkan Civelek, “İskenderun’u daha modern ve çağdaş bir konuma taşımak için çok çalışıyoruz. Hatay günleri bu tanıtımda önemli bir factor oluşturuyor. Hatay’ımız güzel, insanlarımız güzel.. Bu zenginliği dünyaya tanıtmalıyız. Dünyada kavga değil, muhabbet olsun istiyoruz” diye konuştu.

TOSYALI FARKI!
Fuar alanına girer girmez, ilk göze çarpan Tosyalı Holding’e ait stant oldu.
Donanımı ve ürünleriyle birlikte dört dörtlük bir hizmetin verildiği stanta, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Teknik Danışman Yılmaz Karakuş ile İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Onur hazır bulundu.
Hatay Valisi M Celalettin Lekesiz’un bir süre konuk olduğu stant yoğun ilgi gördü.
İşadamı Fatih Tosyalı fuar boyunca bölgemize ait diğer stantları da ziyaret ederek, Hatay günlerini konuştular. Sıcak bir atmosferin oluştuğu fuarda, örnek bir dayanışmaya imza attılar. Hakan Onur’un sempatisi, sıcak diyaloğu büyük beğeni topladı.

İSDEMİR VE MMK STANTLARI
Fuarda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Kaymakamlığı başta olmak üzere Hatay’a bağlı ilçelerin kaymakamlıkları da stant açtı, ürünlerini sergilediler. İTSO’da en çok ilgi gören İskenderun Güvercini oldu. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz tüm stantları gezerek, bilgi aldı. MMK’da Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Çetin Mutluay, grubun tanıtımını yaparak davetlilerle ilgilendi.
İSDEMİR’in standında ise Genel Müdür İsmail Akçakmak’ın konuklara yakın ilgisi vardı. İletişim Müdürü Harun Özdemir ile Hirem Urkan’ın sıcak yaklaşımı, davetlileri oldukça mutlu etti.

KARDEŞLİK MESAJI
“Hatay Günleri” etkinliği kapsamında, İzmir’de bulunan ayrı din ve kültürlerin temsilcileri bir araya gelerek, Hatay’daki kardeşlik ortamının örnek alınması temennisinde bulundu. (EHDAV) Genel Başkanı Ali Yeral, Antakya Protestan Kilisesi Pederi Yakup Chang, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Antakya Musevi Cemaati Temsilcisi Matuk Cemal, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Dogum, ortak bir yaklaşımla ‘Hatay’a, herkesin birlik içinde, kardeşçe yaşaması dolayısıyla “barışın ve hoşgörünün başkenti dediklerini’ bildirdiler..

AHM’NİN H’Sİ
İSKENDERUN SEVDALISI!

İşadamı Ali Tekten’in başarılı ortaklarından Hasan Yıldırım’ın misafirperverliği fuara damgasını vurdu. Girişkenliği, kararlı duruşuyla, İzmir’de büyük başarılar elde etmiş işadamı Yıldırım aslen Payaslı.. İskenderun’u yakından tanıyor, İskenderun’a sık sık gelip, yatırımlarda bulunuyor. Katkıları küçümsenmez.. Ali Tekten’in yakın dostu..
Güven veren bir kişiliğe sahip.. Sıkça gündeme getirdiğimiz AHM yatırımının baş mimarlarından.. Ali Tekten, Mahir Taner ve Hasan Yıldırım ortaklığı İskenderun’da umutları yeşertti. Hasan Yıldırım Demir Çelik Nakliyat Ticaret Limited Şirketi’nin de sahibi, genel müdürü.. Başarılı bir iş hayatı var.. İzmir’de tanınıyor.. 1998’de ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşmiş.. Ama katkılarını İskenderun’dan esirgemiyor..
Hatay günlerinde dostlarıyla hasret gideren İşadamı Hasan Yıldırım, “İskenderun’u çok seviyorum. Büyük bir gelişim gösteren İskenderun her türlü yatırımı hakediyor.
Bizler de bu güzel kent için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız” diye konuştu. İzmirde Hatay Günleri etkinlikleri 2 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.