Gardiyanlara yönelik eğitim konferansı verildi

Gardiyanlara yönelik eğitim konferansı verildiİskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi bünyesinde görev yapan gardiyanlara ve ailelerine İskenderun Adliyesi konferans salonunda, psikolog Yasemin Karakalpaklı ve Muharrem Şahin tarafından psiko-sosyal eğitim konferansı verildi. Gerçekleştirilen konferansa İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Cengiz Sayılgan, cezaevi savcısı Alparslan Kaplan, Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu, gardiyanlar ve aileleri katıldı.
Konferansta ilk olarak söz alan Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu, “Amacımız bu tür etkinlikleri gerçekleştirerek kendi personelimize gerekli bilgileri vermektir” dedi. Ardından M Tipi Ceza İnfaz Kurumu psiko-sosyal yardım ekibinden psikolog Yasemin Karakalpaklı,
erkek ve kız çocuklarının gelişme çağında anlık tepkilerinin nedenlerini anlattı. Özellikle erkek çocukların gelişme çağında birden tepki verme ve sinirlerine hakim olamama gibi tepkisel davranışları sık sergilediğini belirten Karakalpaklı, kız çocuklarının gelişimine ilişkin olarak aileleri bilgilendirerek, özellikle kız çocuklarına ailelerin daha çok dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.