İskenderun üç sektörle kalkınıp büyüyecek

İskenderun üç sektörle kalkınıp büyüyecekDoğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) aylık olağan toplantısını İskenderun’da yaptı. DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İSSİAD) ev sahipliğinde, İskenderun Yelken Kulübü’nde yapılan toplantıda, Doğu Akdeniz’de demir-çelik, enerji ve turizm sektörlerinde potansiyelin harekete geçtiğini belirtti. İskenderun’da gördüklerinin geleceğe yönelik umutlarını güçlendirdiğini ifade eden Onatça, İskenderun’un demir-çelik, Mersin’in turizm, Adana’nın da enerjiyle anılmaya başladığını kaydetti. Onatça, bu üç büyük sektörle bölgenin hızla geliştiğini belirterek, “Demir-çelik sektörünün rolü özellikle İskenderun bölgesi için çok önemli. Son zamanlarda sektörde yapılan yatırımlarla bölge kendini göstermeye başladı ve Türkiye’nin önemli demir-çelik üreticisi durumuna geldi. Dünyada kullanılan inşaat demirlerinde kalitede lideriz. Demek ki bölgenin büyük bir potansiyeli var. Yakın zamanda yassı mamul ürünlerine yapılan yatırımların da bölgeye yansımaları azımsanmayacak kadar çok. İskenderun deyince akla artık sadece demir-çelik geliyor. Ceyhan’daki enerji yatırımlarının başlaması ve Tarsus-Kazanlı projesinin tamamlanmasıyla da bölgemiz 3 farklı sektörde kendini göstermiş olacak. Önümüzdeki yıllarda doğu Akdeniz hayal edemeyeceğimiz kadar gelişecek. Ancak Ceyhan’daki süreç çok yavaş işliyor. Bu süreci hızlandırmak zorundayız” diye konuştu.
İSSİAD Başkanı Recep Atakaş da Ceyhan’dan İskenderun Körfezi’ne kadar olan bölgenin enerji merkezi ilan edilmesiyle önemli bir hareketlilik yaşanmaya başladığını belirtti.
Payas, Dörtyol, Erzin, Osmaniye’ye kadar bölgede demir-Çelik yassı mamule dönüş yaşandığını anlatan Atakaş, bu nedenle boru fabrikası, servis merkezleri, profil gibi yan tesis yatırımlarının yapılmaya başlandığını vurguladı. Atakaş, 5 yıl içinde bu bölgeye Türkiye’nin birçok şehrinden sanayicilerin gelmek durumunda kalacağını bildirerek, “Türkiye’nin demir-Çelik üretiminin neredeyse yüzde 50’si bu bölgede yapılıyor. Demir-çelik üretimi buradaysa buraya bütün yan sanayilerin gelmesi gayet doğal. Bölgemiz altyapısını da tamamladı. Deniz, hava ve demiryolu ulaşımı bakımından da sorun yok. Hem ham madde burada, hem de iskeleler. Sanayiciler artık buradan iş yapacaklar. İskenderun Limanı’nın özelleşmesi de artı değer kazandırdı. Limak Grubu’nun, limanı bu aylarda teslim alması bekleniyor” ifadesinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.