Recep Ekinci’nin “Topal Kuzenler” adlı kitabı çıktı

Bu kitap ‘engelle-meler’e karşı!

Recep Ekinci’nin “Topal Kuzenler” adlı kitabı çıktıİşadamı Recep Ekinci’nin “Topal Kuzenler” adlı kitabı çıktı. Hobi olarak yazdığı kitaplarında ekonomiden, maneviyata, siyasetten, şirket yönetimine alternatif tıbba kadar birçok farklı argümanları işleyen topluma mesajlar vermeyi ilke edinen Recep Ekinci, 14.’sünü yazdığı kitabında ülkemizin yaygın kanayan yarası olan kişilik haklarına hakaret niteliğindeki, alay etme ve lakap takma alışkanlığının kişileri nasıl rencide ettiğini, toplumlarda ne gibi yaralar açtığını dramatik şekilde işlemiş ve emsalsiz ciddi mesajlar vermiş.
Bedensel Engelli iki kuzenin daha çocukluk yıllarında başına gelenler:
Biri Tekin, hırsı tercih edip başarı (yürürken) katına merdiven dayarken,
Diğeri Metin, hırçınlığı tercih etmiş ve karanlık mağaraya giden yolların kaldırım taşlarını döşemiştir. Engelli demek, sadece Bedensel ve Zihinsel yetersizlik demek değildir.
Kadınların erkekler tarafından engellenmesi,
Çoğunlukların, azınlıkları hakir görüp engellemesi,
Zenginlerin, yoksulları hor görüp engellemesi,
Modernlerin, türbanlıyı hakir görüp engellemesi
Buna benzer ENGELLE-ME örneklerini çoğaltabiliriz.
ENGELLE-MELER kişileri ya hırçınlaştırır, kaderine razı eder,
Ya da hırslandırarak başarıya merdiven dayatır.
Azınlıkların başarı psikolojisi ve sırrı ENGELLE-ME de gizlidir.
Diğer taraftan kız çocuklarını örf ve adet kisvesi altında ona sığınarak okumadan mahrum bırakma ve onları daha çocuk yaşlarda, çocuklara bakıcı yapma ve çocuk sahibi etme girişimleri ve ona karşı verilen mücadeleyi kız çocuklarına engel olan akılca engelli ailelerin dramları gözler önüne serilmektedir.
Doğada, doğal yaşamın insan hayatı ve sağlığı için ne denli önemli olduğunu vurgulayan kitapta, özellikle keçi sütünün her yaştaki insan için ne denli önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulamaktadır.
Recep EKİNCİ bu kitabın geliri ile engelli çocukları, sosyal hayata ve yeterli hale gelebilmeleri için kullanacağını özellikle belirtmekte.
Kitaptaki bir söz olan:
“Her insan ENGELLİ (kaza, ihtiyarlık) adayıdır.”
Kitabın içeriğini anlatmaya yeter.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.