Gece çadır kurma girişimine belediye izin vermedi

Vay uyanıklar vay!

Gece çadır kurma girişimine belediye izin vermediMustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kampüs alanında çevre illerden gelen esnaf tarafından ruhsatsız şekilde kurulan, ancak zabıta tarafından sökülen fuar alanı çadırlarının yeniden kurulma girişimine, Zabıta Müdürlüğü izin vermedi.
İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polisin de katkı sunduğu çalışmayla sökülen çadırları gece geç saatlerde yeniden kurma girişiminde olan esnafa müdahale etti ve çadırları sökerek, el koydu.
İ.Karaoğlanoğlu caddesi üzerinde bulunan eski Havaalanı sahasına bazı şahısların ticari amaçlı fuar düzenlemek için MKÜ Mühendislik Fakültesi’nden protokol yaparak, Belediye’den izin almadan ruhsatsız olarak işyeri açtıklarını tesbit eden Zabıta Müdürlüğü, Belediye Kanununun İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğinin 6. maddesinde ‘İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır’ maddesine dayanarak, alanda kurulan fuar alanını işletmeye açılmadan kaldırmıştı. Ancak gece geç saatlerde yeniden fuar çadırının kurulmak istemi üzerine harekete geçen Zabıta Müdürlüğü, polis desteğiyle çalışmayı durdurdu ve çadırları sökerek el koydu.
Çadır sökümüne direnen, polis ve zabıta ekipleriyle tartışan esnafa müdahale edilerek, toplanan malzemeler belediye deposunda muhafaza altına alındı. Zabıta Müdürlüğü, ruhsatsız çalışmaya izin verilmeyeceğini belirtti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.