Sanat ve Eğitim Merkezi 1. yılını tamamladı

İskenderun Belediyesi Kadın, Kültür,
Sanat ve Eğitim Merkezi 1. yılını tamamladı

Sanat ve Eğitim Merkezi 1. yılını tamamladıİskenderun Belediyesi’ne ait, restore edilen tarihi binada 21 Eylül 2010 tarihinde açılan ve çalışmalarına başlayan İskenderun Belediyesi Kadın, Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, birinci yılını tamamladı. Kadın Eğitim Merkezi, bir yıllık süre içerisinde İskenderunlu kadınların toplandığı eğitim ve sanat merkezi haline geldi.
Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin faaliyetleri içerisinde okuma yazma, el sanatları, kurdela nakışı, Brezilya nakışı, tel kırma vb., ahşap boyama, dikiş ve ev mefruşatı, bilgisayar kursu, satranç, İngilizce dil, takı tasarım, yağlı boya, karakalem ve resim, karikatür kursu yer alırken, kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Çalışmalar sergilendi
Atölyeye dönüşen merkezde Halk Eğitim Merkezi’nden gelen ve gönüllü dışarıdan gelen öğretmenler tarafından kurs gören kadınların çalışmaları sergilendi.
Kadınların sosyalleştiği, el becerisi kazandığı, kaynaştığı merkezde kurs yelpazesi de görülen ilgiyle genişledi.
Kursiyerlerin çalışması 24-30 Aralık tarihleri arasında Doğan Gazinosu’nda 2010 yılı çalışmalarından oluşan karakalem resim sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde karma sergi, 10-17 Nisan 2011 tarihleri arasında karikatürist Kamil Masaracı’nın orijinal eserlerinden oluşan karikatür sergisi, 5-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında festival etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim sergi salonu’nda açılan karma sergi, 5-10 Temmuz 2011 festival etkinlikleri kapsamında karikatürist Ercan Akyol’un karikatür sergisi, 5-10 Temmuz 2011 tarihlerinde karikatür çalışmalarına katılan kursiyer çocukların çalışmalarının sergilendiği karikatür sergisi, 23-24-25 Temmuz 2011 tarihlerinde Muhittin Köroğlu’nun heykel ve karikatür sergisi, İskenderunlular tarafından gezildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.