MMK 485 milyon USD’ye Atakaş’ın hisselerinide aldı

MMK 485 milyon USD’ye Atakaş’ın hisselerinide aldıOJSC Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK), MMK ATAKAŞ METALÜRJİ SANAYİ TİCARET VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ ANONİM ŞİRKETİ’NİN %50 eksi birlik hissesinin satın alımını tamamladı
MMK, MMK Atakaş firmasının %50 -1’lik hissesinin Atakaş ailesinden satın alımı işleminin tamamlandığını duyurdu. Anlaşmanın toplam değerinin 485 milyon USD olduğu açıklandı. Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından şirketin yeni adı MMK METALÜRJİ SANAYİ TİCARET VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. oldu ve MMK Yönetim Kurulu Başkanı Victor Rashnikov, MMK CEO’su Boris Dubrovsky ve MMK-Atakaş Danışmanı Yuri Bodyaev’in de aralarında bulunduğu yeni Direktörler Kurulu belirlendi. Direktörler Kurulu Victor Rashnikov’u başkan olarak seçerken Yuri Bodyaev’i de MMK METALÜRJİ SANAYİ TİCARET VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A. Ş CEO’su olarak atadı.
Konu ile ilgili açıklama yapan MMK Başkanı ve MMK METALÜRJİ SANAYİ TİCARET VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A. Ş Direktörler Kurulu Başkanı Victor Rashnikov “MMK Grubu’nun Türkiye’deki faaliyetlerini gerçekleştirdiği şirketin %100’lük hisselerine sahip konuma gelmemizin, Türkiye’deki faaliyetlerimizin daha etkin bir biçimde yönetilmesini sağlayacağını ve böylece Türkiye’de gelecek vaat ettiğini düşündüğümüz haddelenmiş yassı ürün pazarında daha da büyüyeceğimizi düşünüyorum.” dedi.
MMK Atakaş’ın İskenderun’daki tesisinin inşaatına Mart 2008’de başlandı. Kasım 2008’de İskenderun’da sıcak haddelenmiş bobin kesme, soğuk haddelenmiş ve kaplanmış bobin kesme, dilme ve paketleme ünitelerini oluşturmak üzere bir hizmet birimi hayata geçirildi. Ekim 2010’da tamamlanan soğuk haddeleme ünitesini sürekli asitleme hattı, iki ayaklı tersinir hadde, sıcak daldırma galvanizleme hattı ve sürekli boyama hattı izledi. 2011 Mart ayında sıcak haddehaneye bağlı elektrikli ark ocağı ünitesi faaliyete başladı. Mayıs 2011’de İstanbul’daki boyama hattı faaliyete geçti ve ilk boyalı soğuk haddelenmiş galvanizli sac üretildi. Temmuz 2011’de İstanbul’da bulunan tesislerde sürekli sıcak daldırma galvaniz hattı faaliyete geçti. Bu hattın faaliyete geçmesi ile beraber tüm tesisin inşaatı, İskenderun’daki limanı da kapsayacak şekilde tamamlanmış oldu. 100,000 tona kadar olan gemilerin elleçlemesine imkan veren liman, tesisin ihracat kapasitesinin artırılmasında ve çelik üretimi için kullanılacak ham madde tedarikini sağlamak yönünde de hizmet verecek.
Toplam yatırım maliyeti 2,1 milyar dolar olan projenin İskenderun ve İstanbul’da bulunan iki tesisi yılda toplam 2,3 milyon ton yassı haddelenmiş çelik üretebilme kapasitesine sahip. MMK’nin Türkiye’deki tesisi 2011 yılı sonunda tam kapasiteyle üretime başlayacak.
MMK Hakkında
Halka Açık Anonim Şirketi MMK dünyadaki en büyük çelik üreticilerinin arasında yer almaktadır ve Rusya çelik sanayisinin önde gelen şirketlerindendir. Şirketin Rusya’daki faaliyetlerinin arasında, demir cevherinin hazırlanmasından haddelenmiş çeliğin ilave işlemelerinin yapılmasına kadar tüm üretim zincirini kapsayan büyük bir çelik üretim kompleksi vardır. MMK, daha yüksek katma değerli ürünler için etkin hisse oranına sahip geniş yelpazede çelik ürünler üretir. MMK Group 2010 yılında 11.4 milyon ton ham çelik ve 10.4 milyon ton ticari çelik ürünleri üretmiştir.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.