İskenderun’a 5 yıldızlı otel şart

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Seküçoğlu:

“İskenderun’a 5 yıldızlı otel şart”

İskenderun’a 5 yıldızlı otel şartİskenderun Belediye Başkanvekili İlyas Güden, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği’ni (İMO) ziyaret etti. Başkanvekili Güden’in ziyaretinde Başkan Yardımcısı Safa Buran, CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kamil Turan eşlik etti. Belediye Başkanvekili İlyas Güden, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Bülent Seküçoğlu’nun çalışmalarla ilgili sorularını yanıtladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seküçoğlu, kentimize yapılması planlanan otel inşaatlarının durumunu sordu ve otelin mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti. Elektrik şebekesinin yeraltına alınması, 1/1000 ve 1/5000’lik imar planı ile ilgili çalışmaları soran Seküçoğlu, Aslantaş Barajı’ndan getirilecek olan su çalışmaları değindi. Elektrik şebekesinin geçmiş belediye yönetimi zamanında ihalesinin yapıldığını anımsatan Başkanvekili İlyas Güden, ancak bunun o zaman gerçekleştirilmediğini ifade etti. Belediye Su İşleri Müdürü Garip Sönmez, kentin ihtiyacını karşılayacak kapasitede depoların yapımının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Feyezan kanalının durumuna değinilmesi üzerine, kanalın DSİ ile yürütülen ortak çalışmayla ıslahının yapıldığını ve temizlendiğini belirten Başkan Yardımcısı Safa Buran, kanala dışarıdan atılan çöpler, katı atıklar ve zaman zaman ev eşyalarıyla yeniden kirlendiğini, kanal çevresindeki mahalle sakinlerinin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Trafik ile ilgili çalışmanın sorulması üzerine de, kentiçi ulaşım-trafik iyileştirme etüt ve uygulama projesinin hazırlanmasının ihale edildiğini belirten Başkanvekili İlyas Güden, “Trafik konusu tüm detaylarıyla çözülecek” dedi.
Geçtiğimiz ay İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasının temelinin atıldığını anımsatan Başkanvekili İlyas Güden, “İtfaiye Müdürlüğümüz için yeni bir bina yapıyoruz. Eskisi ömrünü tamamlamıştı. Belediye garajı kapasitesi yetersiz hale geldi. Yeni Belediye garajı yapımı proje aşamasında” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İnşaat Mühendisleri olarak Belediye’ye katkı vermeye her zaman hazır olduklarını belirten İMO Temsilcilik Başkanı Bülent Seküçoğlu, odaya mülkiyet kazandırma isteğinde olduklarını ifade etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.