Başbakan Erdoğan’dan flaş Suriye açıklaması

Başbakan Erdoğan’dan flaş Suriye açıklaması:

“Hatay kampına ben de gideceğim”

Başbakan Erdoğan’dan flaş Suriye açıklamasıNew York’ta Barack Obama ile görüşen Başbakan Erdoğan’dan son derece önemli bir açıklama geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta ABD Başkanı Barack Obama ile gerçekleştirdiği 1, 5 saatlik görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, görüşmede Suriye konusu üzerinde de durduklarını belirterek, “Suriye yönetimiyle görüşmelerimizi kesmiş durumdayız. Bu noktaya gelmek istemezdik ama Suriye yönetimi bizi böyle bir karar alma noktasına getirdi. Hele hele son olarak Türkiye’ye yönelik kara propaganda başlatmış olmaları son derece çirkindir. Suriye yönetimine, daha önce de açıkladığım gibi, artık güvenimiz kalmamıştır.” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ABD’nin başlatmış olduğu yaptırımlar var. Bizim yaptırımlarımızın neler olabileceği noktasında Dışişleri bakanlarımızı görevlendirdik ve çalışacaklar. Libya gibi olmayabilir, yaptırımlar her ülkeye göre değişir. Suriye’ninki de farklı olacaktır. Ön hazırlıklarımız var ve bakanlarımız bu konuyu değerlendirecek. Türkiye’ye dönüşte konuyla ilgili geniş kapsamlı bir değerlendirme yapacağız. Suriye ile kilometrelerce sınırımız var. Örfi, dini her yönden Türkiye’nin burada ön çekmesi, sağlıklı netice alabilmek açısından önem arz ediyor. Ayrıca daha önce Dışişleri bakanımın ziyaret ettiği Hatay kampına ben de gideceğim ve yerinde incelemelerde bulunacağım. Yaşam koşullarını görüp, kampa yönelik bir program açıklayacağız.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.