Turizmde kapasiteyi artıracağız

Vali Lekesiz, yapılacak olan yeni yatırımlarla Hatay’ın turizmde de iddialı iller arasında yer alacağını belirtti ve ekledi:

Turizmde kapasiteyi artıracağızHatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Hatay’da her türlü turizm potansiyeli olduğunu belirterek, “Hedef kitlemiz Ortadoğu olmalı” dedi. Hatay’ın turizm yönünden gelişmesi ve bölgeye gerekli yatırımların yapılması amacıyla düzenlenen ‘Strateji Eylem Planı’ toplantısı yapıldı. Arsuz beldesi Gümüş Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, çevre belde belediye başkanları, daire müdürleri, turizm işletmecileri, turizm acente temsilcileri ve bölge halkı katıldı.
Hatay’ın tarihi ve doğal zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Hatay’ın turizm yönünden gelişmesi için el birliği ile hareket ediyoruz. Hatay’ın bir envanterini oluşturduk. Strateji analizi yapıldı. Bizim için Ortadoğu çok önemli. Arap turistin ilk 7 ayda yüzde 27 artmış olması da sevindirici. Geçen yıl gelen Arap turist sayısı 241 bin iken, bu yıl sonuna kadar yüzde 28 artışla kapandı. Bir sektörde yüzde 6’lık büyüme iyi. Ortadoğu’daki kargaşa ve kaosun bir an önce sona ermesini istiyoruz.” diye konuştu. Vali Lekesiz, olumsuz olaylara rağmen, vizelerin olduğu 2008 yılı ile karşılaştırıldığı zaman 2008’in ilk 8 ayı ile gelen giden yolcu sayısında yüzde 86’lık bir artış olduğunu hatırlatarak, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen giden gelen Arap sayısında yüzde 56’lık bir artış var. Kargaşaların bitmesi ile bölgemizde yoğun artış olacak. Ancak bizim bu yoğunluğu kaldıracak tesislere ihtiyacımız var. Bizim de şimdiden bunlara hazırlanmamız lazım.” ifadesini kullandı. Payas külliyesinin restorasyonuna başlandığına da sözlerine ekleyen Vali Lekesiz, “Bölgemizin tarihi ve turizm yönünden gelişmesi için yoğun bir şekilde çalıyoruz. Erzin’de kazılar devam ediyor. İskenderun’da turizm mastır planı ile tüm bu konuların gelişmesi, turizmin canlanması için el birliği ile hareket etmemiz lazım” dedi. Dünyanın en büyük mozaik müzesinin 2012 yılı sonunda biteceğini sözlerine ekleyen Vali Lekesiz, şunları söyledi: “Hatay’a dünyanın en büyük mozaik müzesini yapacağız. Çok özel bir mimarı proje hazırlandı. Hatay’da turizm yönünden çok daha iyi yerlere geleceği inancındayız. Bunun yanında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Karaağaç bölgesine de 5 yıldızlı bir otel yapımı için çalışmalar başlatıldı. Karaağaç Mahrura bölgesinde yapılacak olan 5 yıldızlı otelin 3 yıl içerisinde yüzde 40’ı bitmesi hedefleniyor.”

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ
Hatay’ın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su toplantıya ev sahipliği yaptığı için onur duyduğunu belirterek, “Hep birlikte elimizi taşın altına kaymamız lazım. Bölgemiz tarihi, doğal ve kumsalları ile çok önemli potansiyele sahip bir turizm bölgesi olabilir. Bu bağlamda el birliği ile hareket edebiliriz.” dedi.

BÖLGEMİZDE TURİZM PATLAMASI YAŞANABİLİR
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise Hatay’ın bir bütün olduğunu, İskenderun’un da turizm yönünden ele alınması gerektiğine vurgu yaparak, “Atatürk Anıtı arkasına 150 metre uzunluğunda iskele yapıyoruz. Sahilimiz var, kumsalımız var, denizimiz var. Turların daha da artması, İskenderun Soğukoluk arasına kurulacak teleferik projesinin de hayata geçirilmesi ile bölgemizde turizm patlaması olabilir” diye konuştu.

YENİ TURİZM TESİSLERİ YAPILMALI
Hatay Turizm İl Müdürü Aysun Çelenk, İskenderun Arsuz, Konacık ve Samandağı arasında yeni turizm tesislerinin yapılması, Meryemana Kilisesi yolunun yapılarak turizme kazandırılmasının bölge halkı buraya çekebileceğini kaydetti. Kayacı, özellikle havaalanı ve İskenderun Arsuz yolunun tamamlanması ile bölgenin turizm yönünden daha da gelişeceği kanısında olduğunu söyledi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nda görevli Doç.Dr. Halil Demirer de Hatay’ın stratejik eylem planı ve turizm yönünde neler yapılması konusunda sinevizyon destekli olarak bilgiler verdi. Toplantının sonunda ise bölge halkı ve turizmciler bölge turizminin gelişmesi için istek ve taleplerini dile getirdi.

Önceki İçerikDevlet-vatandaş iç içe
Sonraki İçerikTekne turu ile yorgunluk attılar
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.