Bilgi hayatta güçlü olmamızı sağlar

Bilgi hayatta güçlü olmamızı sağlarİskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, İlköğretim Haftası ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. İlk olarak eğitime yapılan yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun altını çizen Civelek, “Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Toplumların sosyal ve kültürel açıdan gelişiminin, ekonominin güçlenmesinin ve her türlü zenginleşmenin temelinde eğitim vardır. Eğitim evde anneyle başlar, bu aşamadan sonra çocuklarımızı öğretmenlerimize teslim ederiz. İlköğretim başlangıç olarak son derece önemlidir. Eski Cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli İsmet İnönü, bir konuşmasında ilköğretimin insanlık davası olduğunu söylemiştir. Cumhuriyetimizin kuruluş amasında ve takip eden yıllarda ilköğretime büyük önem verilmiştir. Çünkü, ancak eğitimli, birikimli, güçlü bireylere sahip toplumlar, geleceğe güvenle bakabilir. İlköğretimden, üniversite aşamasına kadar eğitime daha çok kaynak ayırmak suretiyle, nitelikli ve düzeyli bir eğitimi çocuklarımıza eşit bir şekilde vermek zorundayız. Eğitimde eşitlik ve adalet sağlanmalıdır. Sevgili çocuklar, bilgi bitmek tükenmek bilmeyen hazinedir. Yaşamdaki en başarılı insan en iyi ve en çok bilgiye sahip olan insandır. Bilgi hayatta güçlü olmamızı sağlar. Mesleğinizde başarılı olmanız, toplumsal yaşamda önemli mevkilere gelmeniz ancak iyi bir eğitimle ve bilgi birikimiyle mümkün olabilir. Çok iyi biliyorsunuz ki eğitimin temeli öğretmenlerimizdir. Sizleri geleceğe hazırlayan, bilgilerle donatan öğretmenlerimizdir. Tatil günlerinizde değerli öğretmenlerimizi ve sevgili öğrencilerimizi çok özledik. Derslerin başlamasıyla İskenderun’a renk katacaklar. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının değerli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz için hayırlı olmasını, sevinçle, coşkuyla ve başarılarla geçmesini dilerim. İlköğretim Haftası kutlu olsun” şeklinde görüş ortaya koydu.

GAZİLERİMİZİN FEDAKARLIKLARINI UNUTMAYACAĞIZ
Açıklamasının devamında Gaziler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde barış kültürü vardır. Ülkemizin bağımsızlığını, bütünlüğünü ve özgürlüğümüzü tehdit eden bir durum ve saldırı sözkonusu olmadıkça Türk milleti savaşmaz. Bu ilke Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkesidir. Türk milleti Atatürk’ün önderliğinde verdiği ulusal kurtuluş mücadelesinde haksızlığa karşı, saldırıya karşı büyük bir cesaretle ve fedakarlıkla savaşmış ve büyük bir zafer kazanmıştır. Bu gün de bir tehdit karşısında aynı cesaretle, özveriyle ve kararlılıkla savaşmaktan çekinmez. Sakarya, Meydan Muharebesi’nde yaralanan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilmiştir. Tarihimizde 19 Eylül günü Türk gazilerinin onur günüdür. 19 Eylül tarihi, 1921 yılından bu güne, Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Gazilerimizin, ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve özgürlüğü için gösterdikleri cesareti, fedakarlığı, özveriyi unutmayacağız. Onlara hak ettikleri değeri her zaman vereceğiz. 19 Eylül Gaziler Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün gazilerimizi şükranla, saygıyla, aramızda bulunmayan gazilerimizi rahmetle anıyoruz” ifadesinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.