Ergani 1 – İskenderun spor 4

Spor toto 3.lig 3. gurupta mücadele eden İskenderun spor Diyarbakır deplasmanından dört golle üç puanı alarak kente döndü.

Ergani 1 – İskenderun spor 4Diyarbakır kaya pınar sahasında Rakibi Ergani spor ile karşı karşıya gelen iskenderun spor maç öncesinde taraftarların erganiye desteği iskenderun sporlu futbolcularının moralini bozmaya yetmedi.
Maça İlk yarıda ev sahibi ekip Ergani başladı. Genç ve koşan bir takım olmalarından dolayı kanatlardan top atmaya çalışan Ergani spor karşılaşmanın 7. dakikasında ceza sahası dışında yere İsmail şapkalının rakibini yere düşürmesi sonucu maçın hakemi ceza sahası dışından serbest atış yaptırdı.topun başına geçen Ergani sporlu Vakkas topa güzel bir vuruşla kaleci savaşın uzanamayacağı köşeye bıraktı ve 7. dakikada 1-0 öne geçti.bu golün ardından top döndermeye başlayan ve çabuk toparlanan iskenderun spor geliştirdiği sağlı sollu ataklar sonucunda rakip kalede gol aramaya başladı.
Oldukça rahat ve pas yaparak rakibinin başını dönderen İskenderun spor 17. dakikada onur çakır ile gole yaklaştı onurun vurduğu topa son anda el uzatan kaleci Necdet topu kornere çeldi.25.dakikada ise Mehmet Türk okana yaptığı ortada okan vurdu top auta çıktı.bu baskısını elde bırakmayan ve rakibini kendi sahasına yıkan iskenderun spor aradığı golü 27.dakikada Nuri Ersoy ile buldu. Ceza sahası içeriisne yapılan topu Mehmet türk aldı kaleye vurmadan önce rakibi tarafından yere düşürülen Mehmet türk penaltı bekledi ancak oyun devam ediyordu rakibin beklemediği bir anda Nuri Ersoy topa mükemmel bir vuruşla karşılaşmada beraberli golünü attı.ve durumu 1-1 yaptı.
Bu golün ardından ise iskenderun spor daha rahat ve pas yaparak devamlı Ergani sahasında top çevirdi baskıdan bunalan Ergani spor takımı ise nuri Ersoy ile Mehmet türkü durdurmakta sıkıntı çekti.
Dakikalar 34 gösterdiğinde ise sahasın iki yıldızı Mehmet türk ile nuri arasında yapılan paslar sonucunda Nurinin akıl dolu pasına ise Mehmet türk güzel bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve karşılaşmayı 2-1 yaparak öne geçmenin sevincini yaşadılar.
Diyarbakır deplasmanında öne geçen iskenderun spor daha sakin ve rahat bir oyun sergileyerek taraftarların da alkışını aldı.dakikalar 40 gösterdiğinde ise şahin sağ kanattan yaptığı orta mehme Türk’ün önüne gelen topu Nuriye çıkardı. Nuri ise topa plase vurarak kalecinin uzanamayacağı bir köşeye yolladı ve ilk yrıyı 3-1 önde kapattı.soyunma odasında Teknik sorumlu Can güven tarafından verilen taktiklerin ikinci yarıda da yerine getirilmesi sonucu ikinci yarıda da rahat bir oyun sergiledi.
İkinci yarıya başlayan İskenderun spor ise yine rakip kaleye yakın paslarla gelmeye çalıştı. Ergani sporlu Abdullah kendisine verilen pasın sonucunda kaleye attığı topu İskenderun spor kalecisi savaş çıkartarak gole izin vermedi. İskenedru spor’un defansını koruyan Onur,Mehmet Karakeçeli,Okan,ve Başaran ise rakip oyuncuların kalemize gelmesini engelledi.
Maçın zaan zaman gerilmesine neden olan futbol da ise İskenderun spor dan İsmail ile Ergani spordan Osman sarı kart gördü.

Dakikalar 65 gösterdiğinde ise Mehmet türk ile nuri Ersoy arasında yapılan paslaşma sonucunda nuri Mehmet türke topu verdi Mehmet ise topa filelerle buluşturara karşılaşmanın son golünü kaydetti .4-1
İkinci yarının 70.dakikasında ise İsmail yerini ferdiye bıraktı.82.dakikada ise ise okan yanğın ın yerine Osman girdi.
85. Ali Kurt yerini hakana bıraktı. Karşılaşmada başka gol olmayınca İskenderun spor Diyarbakır deplasmanından 4–1 galip ayrılarak 3 puanı aldı.
İskenderun spor yönetim kurulu Başkanı Sedat uysal ile Yönetim kurulu üyeleri Hamdullah Sönmez,Ayhar Dik,Ajlan Özden Diyarbakırda maçı izlemeye gelerek takıma destek oldular.
Maçın Ardından açıklama yapan Can güven kurulan takımı bu hale getirmek için çok çalıştıklarını ve ince eleyip sık dokuduklarını belirtti. Yapılan transferlerde bile iyi düşüneek kimsenin hakkını yemeden işimize yarayacak olan kişileri kadromuza aldık inşallah daha iyi yere geleceğiz açıklamasını yaptı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.