Alkışlar MMK-Atakaş’a

Alkışlar MMK-Atakaş’aHatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MMK-Atakaş Grubu arasında imzalanan protokol gereği Dörtyol’da yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi (EML) temeli törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan hayırsever işadamı Recep Atakaş, sosyal sorumluklarının bilincinde davrandıklarını, eğitim yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, “Bu tür eğitim yardımlarımız ne ilktir ne de son olacaktır. Türkiye genç nüfusun yoğunluğu ile herkesin dikkatini çeken bir ülkedir. Önemli olan bu genç nüfusu mesleki eğitime sevk ederek istihdama katkı sağlamaktır” dedi. Kaymakam H. Hasan Özyiğit de ilçede eksikliği hissedilen eğitim kurumunun temel atılması ile eğitim alanındaki eksikliklerin çoğunun sorununun kalmadığını belirtti. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’de arsanın temini konusunda belediye olarak büyük çaba sarf ettiklerini bu çalışmalar esnasında kendisine destek olan meclis üyelerine teşekkür etti. Dörtyol’da 32 derslikli ve gerekli atölyeleri bulunan Endüstri Meslek Lisesi’nin temel atma törenine katılan Valisi M. Celalettin Lekesiz,
“Türkiye’de en büyük sorunun işsizlik. Ancak, bu durumda iş bilmemenin de etkili olduğunu unutmamak gerekir. Açılacak bu eğitim kurumları ile burada eğitim öğretim görecek olan öğrencilerin bu bölgede açılacak olan fabrikalara istihdam sağlayacak. İmkanı olan herkesin eğitime destek vermesi gerekiyor. Gerçekleştirdikleri yatırımlarla bölgedeki demir çelik üretimini yüzde 45’lere kadar çıkaran Recep Atakaş, kendi tesisi içinde kalifiye elamanı bu eğitim kurumundan karşılayacaktır” diye konuştu. Hatay ilinin her yönden hızla büyüdüğüne dikkati çeken Lekesiz, “Türkiye verilerine göre Hatay da ihracatın yüzde 38 oranında artı. Komşu ülkelere baktığınızda ekonomilerinde önemli olumsuzluklar yaşandığını görürsünüz. Ekonomiye katkı sağlayan işadamlarına teşekkür ederiz” diye konuştu. Dörtyol Numune Evler Mahallesi E-5 Karayolu üzerindeki arsa üzerinde yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi 10 Milyon TL’ye mal olacak ve 32 derslik olarak inşa edileceği belirtildi. Okulun 1200 öğrenciye hitap edeceği ve 2 yıl içinde tamamlanacağı belirtildi. Temel atma törenine Vali Lekesiz ve işadamı Recep Atakaş’ın yanı sıra, Rus ortaklığı MMK Atakaş Genel Müdürü Sergey Usakov, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve H.Bayram Türkoğlu, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Tosçelik İhracat Müdürü Şerif Tosyalı ve diğer davetliler katıldı. Törende işadamı Recep Atakaş’a Hatay İl Meclisi tarafından hazırlanan teşekkür plaketini Vali M. Celalettin Lekesiz’e verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.