Yarıkkaya’ya tüp deposu !

Yarıkkaya’ya tüp deposu !Tüp depolarının inşaatına inceleme gezisi yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, meclis üyeleri, basın mensupları ve tüpgaz bayileri inşaatın temelini birlikte attı..

İskenderun için önce güvenlik!

İskenderun Belediyesi’nce, kent içinde risk oluşturan tüp bayilerin taşınması amacıyla yapımına başlanan tüp depolarının inşaatına inceleme gezisi düzenlendi.
İskenderun Yarıkkaya mevki Aşkarbeyli mıntıkasında yapılacak olan tüp depolarının inşaat gezisine ve orada gerçekleşen temel atma törenine, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Belediye Meclis üyeleri ve depoda yer tahsis edilen tüpgaz bayilerinin temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı ‘İskenderun için önce güvenlik’ dedi
İnceleme gezisi ve temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, tüp deposu inşaatıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, 12 tüp deposu yapılacağını ve her deponun yaklaşık 100 metrekare ölçülerinde olacağını belirtti.
“İskenderun için önce güvenlik” diyen Başkan, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar gerek sanayi tüpleri, gerekse mutfak tüpleri apartmanların altlarında, şehrin içerisinde konuşlanmaktaydı. 15-20 tüp dükkanı vardı. Tabi bunlar büyük bir tehlike arzediyordu. Bir yangında veya bir patlama anında apartmanı, bütün mahalleyi bile havaya uçurabilecek bir tehlike, risk vardı. Biz herşeyden önce halkımızın güvenini sağlamak amacıyla, her alanda ilk yaptığımız işlemlerden bir tanesi de gene bu tüpleri artık şehrin içinden dışarı çıkarmaktır. Sanayi tüpleri kesinlikle şehrin içerisinde olmayacak. Diğer mutfak tüpleri de belirli sayıda 12-15 tane şehirde bulundurulabilecek, o günlük acil piyasa ihtiyacını karşılayabilecek şekilde ihtiyaç buradan sürekli karşılanmaya devam edecek. Büyük yoğunluktaki tüpler artık burada olacak.”

“Tüp depoları Kasım’da tamamlanacak”
Tüp depolarının her birinin aşağı yukarı 100 küsür m2 olmak üzere 12 depodan oluşacağını söyleyen Başkan, kasım ayında tamamlanacağının müjdesini verdi.
Başkan, konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “Tüp esnafıyla görüştük onların isteği ve bilgisi dahilinde bu işi yapıyoruz. İskenderun’un uzun bir süre tüp ihtiyacını burası karşılayacak. Kentin bu şekilde kaskosunu sağlamış oluyoruz. İnşaat başladı. Kasım ayında tamamlanmış olacak. Bütün tüpgaz esnafı tüplerini buraya taşıyacak. Böylece kentimiz bir riskten kurtulmuş olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun.”
Çalışmalarda ilk önce güvenliği amaçladıklarının altını çizen Başkan, İtfaiye, tüp depolarıyla, selden uzaklaşmak için yağmursuyu drenaj kanalları ve ulaşımda buna özen gösterildiğini kaydetti. Projelerin devam edeceğini söyleyen Başkan, her şeyin halk için yapıldığını sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.