Kavga varsa huzur ve bereket olmaz

Belediye Başkanı Civelek, tüm belediye meclis üyelerine seslenerek, kentin geleceğini ilgilendiren konularda ortak akılla hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı:

“Kavga varsa huzur ve bereket olmaz”

Kavga varsa huzur ve bereket olmazİskenderun Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında toplandı. Toplantıda Başkan Civelek, kentin geleceği ile ilgili önemli projelerin gidişatı konusunda açıklamalarda bulunurken, kavgayla hiçbir yere varılamayacağını, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde daha güzel, daha yaşanılabilir bir İskenderun yaratılacağını söyledi. Başkan Civelek İskenderun’a 5 yıldızlı bir otelin mutlaka kurulması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan 6 maddeyi görüşmek üzere toplandı.
Meclis toplantısı her zaman olduğu gibi gündem dışı konuşmalarla başladı.
İlk olarak söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır, İskenderun Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü’nün İskenderun’dan taşınması olayına değindi. Şandır, kentteki kurumların tek tek gittiğini buna da İskenderunlular olarak seyirci kalınmaması gerektiğini vurguladı. Meclis üyesi Şandır, yeraltına döşenmesi planlanan fiber optik kabloları ile ilgili durumun bir an önce netliğe kavuşması gerektiğini ifade etti.
Bunun üzerine konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, fiber optik kablolarının yer altına döşenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada birkaç büyükşehir belediyesi ile görüşmelerde bulunduğunu bu projenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Son yıllarda kanser vakalarında artış olduğunu dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, baz istasyonlarının çevreyi ve dolayısıyla insan sağlığını tehdit ettiğini ifade ederek, kabloların yer altına alınması ile önemli bir sorunun önüne geçilebileceğini vurguladı.
İskenderun’u yaşanabilir ve geleceğe güvenle bakan bir kent yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Ben 30 yılımı İskenderun için harcadım. Şimdi bu kentin belediye başkanıyım. İskenderun’un geleceği için elimden gelen her şeyi yaparım” dedi.
Başkan Civelek kentin ileriye dönük yapılanmasında 5 yıldızlı otellerin öneminin büyük olduğunu kaydederek, “Bu kentin mutlak suretle 5 yıldızlı otele ihtiyacı var. Yatırımcıya her zaman yardımcı olmalıyız. Antakya’da bile şu anda iki tane 5 yıldızlı otel var. Bizde el birliği içinde bu kentin geleceğini düşünerek yatırımcıya otel kurdurmak için birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.
Başkan Civelek’in ardından konuşan DP Belediye Meclis Üyesi Ali Kılıç Çirkin de Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü’nün İskenderun’dan taşınması olayına değindi. Çirkin, birçok kurumun İskenderun’dan gittiğini dile getirirken, başmüdürlüğün gitmemesi için İskenderunlular olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini belirtti. Meclis üyesi Çirkin, sessiz kaldığımız taktirde yakın bir zamanda Merkez Bankası’nın da İskenderun’dan gitmesinin önüne geçilemeyeceğini sözlerine ekledi.
AK Parti adına söz alan meclis üyesi İrfan İsmetoğlu ise, Gümrük Başmüdürlüğü’nün İskenderun’da kalması için AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın girişimleri olduğunu bildirdi. İsmetoğlu başmüdürlüğün gitmesinin gümrük işlemlerini sekteye uğratmayacağını ifade etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.