Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret’ten sertifikalı eğitim avantajı

Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret’ten sertifikalı eğitim avantajıEkinoks Group, Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret Eğitim & Danışmanlık firması ile vitrine çıkıyor. İlk Ekinoks Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. deneyiminden sonra eğitim ve danışmanlığı da seçen Ekinoks Group, yeni girişimden çok umutlu. “Gümrük ve Dış Ticaret sektörünün ‘gümrükleme’ tarafındaydık, şimdi ‘eğitim ve danışmanlık’ tarafına da geçiyoruz” diyen Gümrük Müşaviri ve Ekinoks Group Yönetmeni Mehmet Çardak, en başta Hatay ve İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde eğitim, danışmanlık, bilirkişilik, denetim, lojistik ve gümrükleme hizmetlerini profesyonelce vermeyi hedefliyor. Ekinoks Group, gümrüklemeden sonra eğitim ve danışmanlığa adımını “Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret Eğitim & Danışmanlık” ile attı. İlk şirketi olan “Ekinoks Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.”ni İstanbul’da ve Hatay’da faaliyete geçiren Ekinoks Group, gümrükleme hizmetini uzman kadrolarla ve uygun fiyatlarla sunmayı amaçlıyor. Artık İstanbul ve Hatay’dan sonra gümrük ve dış ticaret işlemlerinin yoğun olduğu diğer yerleşim yerlerinde ve gümrüklerde de hizmet vermeye başlayacaklarını söyleyen Ekinos Group Yönetmeni Mehmet Çardak, “Gümrükleme konusunda dürüst ilkelerimiz ve seri çalışmalarımız ile Türkiye’de öncüyüz. Ekinoks Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. olarak sadece ‘gümrükleme’ konusunda faaliyet gösteriyorduk. Şimdi eğitim ve danışmanlık konularında da faaliyet göstereceğiz. Aslında yıllardır ‘Gümrük ve Dış Ticaret’ sektörünün içindeyiz. Hatta gümrük ve dış ticaret konularında yayımlanan makalelerimiz ile gündemi belirliyoruz. Bu deneyim bize eğitim ve danışmanlık konularında da büyük avantaj sağlayacak” diye konuştu. Ekinoks Group tarafından, Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret Eğitim & Danışmanlık adı altında eğitim, danışmanlık, bilirkişilik, denetim ve lojistik konularında profesyonelce hizmetler sunulacak. Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret Eğitim & Danışmanlık firmasının en büyük iddiası ise sunacağı sertifikalı eğitim avantajı. ”Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde gümrük, dış ticaret ve kambiyo konularında sertifikalı ve uygulamalı eğitim programları düzenleyeceğiz” diyen Mehmet Çardak, “Ayrıca Doğu Akdeniz illerinde faaliyet gösteren imalatçı – ihracatçı – İthalatçı ve uluslararası taşımacılara danışmanlık ve bilirkişilik hizmetleri de vereceğiz” dedi.

İHRACATÇILARA DESTEK VERECEK
Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret Eğitim & Danışmanlık firması ile bugüne kadar vitrine çıkamamış, ihracata yeni başlayacak genç işadamlarına eğitim ve danışmanlık desteği vereceklerini kaydeden Çardak, “Yeni ihracatçılar eğitim ve danışmanlık desteğimiz ile çok kısa sürede profesyonel hale gelecekler ve kurumsallaşacaklar. Yeni girişimcilerin ve ihracatçıların bize yoğun ilgi gösterecekleri konusunda eminim. Dış ticaret âleminin eğitmeni ve danışmanı olacağız” diye konuştu.
Ekinoks Gümrük ve Dış Ticaret Eğitim & Danışmanlık firmasının, fakültelerden lisans seviyesinde mezun olan ya da ön lisans eğitim veren gümrük, dış ticaret, lojistik ve Avrupa Birliği konularında uygunluk programı olan meslek yüksekokullarından mezun olanların veya dış ticaret sektöründe fiilen çalışanların veya yöneticilik yapanların gümrük, dış ticaret ve kambiyo konularında uygulamalı ve sertifikalı eğitim beklentilerini karşılayacağını savunan Çardak, “Yılda en az 500 kişiye eğitim vereceğimizi tahmin ediyoruz.” dedi.

Önceki İçerikBaşkan Civelek Mehmetçikleri uğurladı
Sonraki İçerikEnder Traş’tan duygulandıran istifa
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.