PKK Amanoslar’da yol kesip propaganda yaptı

PKK Amanoslar’da yol kesip propaganda yaptı, işi iyice abarttı:

PKK Amanoslar’da yol kesip propaganda yaptıİskenderun bağlı Akarca köyü kırsalında yayla yolunu kesen 10 kişilik PKK terör örgütü grubu, 1 buçuk saat rehin aldıkları vatandaşları örgüt propagandası yaptıktan sonra serbest bıraktı.
Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün sabah saatlerinde İskenderun’a bağlı Akarca köyü ile Esembek Yaylası arasında bulunan eski maden ocağı yolunda meydana geldi. Bayram tatili nedeniyle 20-25 araçla yaylaya çıkan vatandaşları teker teker durduran teröristlerin, yolcuların kimliklerini topladıktan sonra, “Size bir şey yapmayacağız. Biraz konuşacağız sonra göndereceğiz” dedikleri öğrenildi. İddiaya göre yaklaşık 30 kişiyi bir araya toplayan teröristler, cep telefonları ve kişisel eşyaların da araçlarda bırakılmasını istedi.
“AK Parti’ye neden oy veriyorsunuz? Oğlunuzu neden askere gönderiyorsunuz? Dörtyol’daki Kürt vatandaşlarımızın üzerinde baskı kurmayın” şeklinde propaganda yapan teröristler, 1 buçuk saat boyunca vatandaşları rehin aldı.
10 kişilik terörist grup yaylalara gitmek isteyen vatandaşları serbest bırakırken, gasp ettikleri araçla bölgeden uzaklaştı. Jandarma, ihbar üzerine soruşturma başlatırken, Sarıseki Jandarma Karakolu’nda ifadeleri alınan vatandaşlar, teröristlerin kendilerine zarar vermediğini, örgüt propagandası yaptıktan sonra serbest bırakıldıklarını söyledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.