İskenderun’da Konut alımı için en uygun dönem

İskenderun’da Konut alımı için en uygun dönemMimar-müteahhit Müfit Tennioğlu, konut satın almayı düşünenlere hızlı hareket etmelerini tavsiye etti. Amerika ve Avrupa kaynaklı kriz dolayısıyla emtia fiyatlarının yükseldiğini, bu nedenle konut fiyatlarının düşmesini öngörmediklerini belirten Tennioğlu, “Şu an ev almak için uygun zaman olduğunu düşünüyorum. Demir fiyatları sürekli olarak yükseliyor. Bir inşaatın en önemli girdi kaleminden biri demirdir. Sıfır konutlarda düşüş beklenmiyor. Çünkü bir inşaatın belli bir maliyeti var. İskenderun’un sınırları daraltıldı. Kentimizde arsa fiyatları çok yüksek. Arsa maliyetleri yüksek, kat sayısı düşük olunca, fiyatlar da haliyle yukarı gidiyor. İskenderun’da kent planının bir an önce yapılması lazım. Yeni bir imar mevzuatı şart. Şahsen birikimi olanlara konut almalarını öneriyorum. Çünkü fiyatlar makul seviyelerde. Şu an ki fiyatlar, daha önceki maliyetlerle yapılan inşaatların fiyatlandırılması. Yeni maliyetlerle yapılan konutlar daha pahalı olacaktır. Üstelik konut kredi faiz oranları da konut alımı için uygun. Doların ve altının çok hareketli olduğu bir dönemde konut fiyatlarının da yerinde sayması beklenemez. Bu bakımdan önümüzdeki dönemde yeni projelerin fiyatları da yüksek olacaktır” diye konuştu.

KONUTUN KONUMU VE YAPI DETAYLARI ÖNEMLİ
Konut alacaklara nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda da açıklamalarda bulunan mimar-müteahhit Müfit Tennioğlu, “Konut, insanlar için hayatlarında satın aldıkları en büyük ve en önemli üründür. Bunun yanı sıra doğru konutun seçimini yapmak için oldukça fazla unsur söz konusudur. Bir konutun yapı kalitesi, broşürlerle veya verilen sözlerle değil, içinde yaşandıkça anlaşılır. Dolayısıyla konut alacakların, firmaların geçmiş projelerindeki yapı kalitesine, verilen sözlerin tutulup tutulmadığına bakmaları gerekir. Projenin konumu, önemli noktalara mesafesi, dakika yerine kilometre bazında değerlendirilmeli. Konum seçiminde projenin kent merkezinde olmasından ziyade, öncelikle aile bireylerinin iş ve eğitim yerlerine olan yakınlığı da önemlidir. Bunun yanı sıra, yapının malzeme ve inşa kalitesi, uygulamadaki detaylar da önemlidir” şeklinde görüş ortaya koydu.

Önceki İçerik“Ne mutlu bu memlekette yaşayanlara”
Sonraki İçerikAldığın ürüne dikkat et İskenderun
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.